X

Camp Mallorquí es qüestiona deixar la gestió del Situat de Productors de Mercapalma

Dimarts, la cooperativa es reuneix amb els productors per trobar-ne una solució

25/06/2023

Camp Mallorquí es qüestiona deixar la gestió del Situat de Productors de Mercapalma

La Cooperativa Camp Mallorquí fa 23 anys que gestiona el Situat de Productors de Mercapalma, un espai únic a l’Estat espanyol. Els 42 pagesos que hi venen cada dimarts, dijous i divendres de les 3 a les 8 del dematí, han rebut una carta en què se’ls informa de la intenció de la cooperativa de deixar la gestió d’aquest punt de venda, situat en l’aparcament de Mercapalma, per les pèrdues que acumula els darrers 12 anys i que ja són insostenibles.

Amb un dèficit anual de 20.000 euros el 31 de juliol la Cooperativa no vol renovar el contracte. La solució passa per renegociar les condicions o que siguin Mercapalma i els pagesos els que tenguin la relació contractual directa. El president de la Cooperativa Camp Mallorquí, Miquel Gual, diu que hi ha tres possibilitats: o que els pagesos paguin més, que Mercapalma cobri manco, o que Mercapalma negocii directament amb els pagesos del Situat i la cooperativa faci un pas a un costat i en deixi la gestió.

Futur incert

Unió de Pagesos i ASAJA demanen que no es tanqui aquest punt de venda directa. Demanen a l’Ajuntament de Palma que revisi les condicions del contracte i que intervengui per aportar una solució. Asseguren que ara és el pitjor moment per tancar aquest punt de venda, ja que estan enmig de la temporada i es perdrien les collites que els pagesos tenen sembrades.

Cal recordar que per evitar aquesta situació, l’abril de 2021 el Parlament Balear va aprovar per unanimitat una Proposició No de Llei demanant mesures per pal·liar les pèrdues a la direcció de Mercapalma, que depèn de l’Ajuntament de Palma i de Merca SA, empresa pública de l’Estat, ja que el Situat de Productors és el modus vivendi de moltes famílies pageses de Mallorca.

Dimarts 27 de juny la cooperativa es reunirà amb els productors que són socis del Situat per veure quina solució es posa damunt la taula. Divendres 30 de juny, la cooperativa també es reunirà amb Mercapalma per veure quin és el seu compromís. De no canviar la situació diuen que deixaran d’assumir unes pèrdues que afecten la totalitat dels 600 socis que té ara per ara la Cooperativa amb seu a Consell.

25/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT