Localitzada la menor de 17 anys desapareguda a Palmanova
L'alerta per desaparició ha estat desactivada

La centenària fàbrica de vidre bufat d'Algaida acull les II Jornades Internacionals del Vidre Contemporani
La coordinació entre el mestre i l’ajudant funciona com un rellotge. Quinze minuts han hagut de menester per fer un plat. Artesania sense pal·liatius. I només bufen el vidre d’aquesta manera tan artesanal a Mallorca i a la Granja, a Segovia. A Can Gordiola, des de l’any 1717.
I és per aquesta tradició que és a la fàbrica d’Algaida que s’han muntat les II Jornades Internacionals del Vidre Bufat. Un esdeveniment en el qual artistes, artesans, administració i públic reflexionen i acorden propostes per a aquesta disciplina artística: “Volem més difusió, que es conegui l’art del vidre des de l’escola, a les escoles d’arts i oficis”, explica María Cristina Giménez, conservadora i coordinadora de les jornades.
L’impuls esperat vendrà de la UNESCO quan l’ofici del vidre s’incorpori a finals d’any a la llista de patrimoni immaterial. I tot, mentre a Can Gordiola reenfoquen el model de negoci. Han deixat de vendre souvenirs. Perquè des de la Covid s’aturen un 90% manco de turistes. S’explica pel fet que han davallat molt les excursions en autocar: “Abans s’aturaven, entraven al bany i compraven un doi, a vegades marxandatge que no era fet a la nostra fàbrica”, explica Daniel Aldeguer, copropietari de Can Gordiola.
En canvi, els clients americans sí que han pujat moltíssim. Aquests, diuen a Can Gordiola, no miren el preu. També el vidre artesà atreu dissenyadors i decoradors.
L'alerta per desaparició ha estat desactivada
Continua la incògnita, mentre s'especula quina espècie pot haver causat el que no sembla una mossegada
La zona roman amb bandera groga mentre cerquen l'animaló
Després d'un mes, l'home de 54 anys ha estat traslladat a planta