X

Canvi brusc de temps

Dissabte es varen batre rècords de temperatura mínima i màxima

30/04/2023

Canvi brusc de temps

Foto de Cala Morell./ PEDRO BAGUR

El Temps

Les temperatures davallen aquest diumenge amb l’entrada de vent del nord i l’arribada d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera. La baixada es notarà més a les bandes interiors, on el termòmetre pot marcar fins a 7 °C menys i els valors màxims es mouran entre els 22 i 25 °C. Malgrat que hi haurà moltes estones de sol, augmentaran els niguls i pot haver-hi qualque ruixat puntual a punts de Mallorca.

Així mateix, el vent del nord i nord-est bufarà moderat, sobretot al nord, i deixarà una situació marítima més alterada al nord de les Illes. Serà més evident a Menorca, amb ones que superaran els 2 metres.

Dissabte de rècords

Serà un canvi de temps notable, ja que venim d’un dissabte de rècords tant pel que fa a les temperatures màximes com a les mínimes per un mes d’abril. Hi va haver 9 observatoris de Mallorca i Eivissa que varen batre el rècord de temperatura màxima durant la jornada. Destaquen la de Lluc, que va arribar als 32,9 °C, i la de Llucmajor, que va ser de 33,7 °C. Si ens centram en la del santuari, s’observa una anomalia de 13,4 °C respecte de la mitjana del mes i una anomalia de gairebé 9 °C respecte de la mitjana del dia més càlid d’abril. De fet, seria un dia anormal fins i tot respecte a la mitjana dels mesos de juliol i agost.

Pel que fa a la temperatura mínima, es varen superar dos rècords. Un va ser a l’estació de Porto Pi amb 20,2 °C, superant així l’anterior rècord registrat el 2012 amb 18,2 °C, i l’altre a l’aeroport d’Eivissa amb 17,9 °C, igualant la marca del 2018.

30/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris