menorca

Canvi d’any i canvi de preus

Aquest 2020 du baixades en el preu de la llum, el gas i en les taxes aeroportuàries i una pujada dels nolis i del billet de l'EMT de Palma

Canvi+d%26apos%3Bany+i+canvi+de+preus

Aquest 2020 arranca amb una davallada de les tarifes regulades del gas natural. Els usuaris de més d’un milió i mig de llars amb la tarifa d’últim recurs notaran una baixada d’un 4% de mitjana. En el rebut de la llum però, de moment, no hi veurem canvis, tot i que es preveu que puguin davallar els preus de la part regulada quan s’estableixi la nova metodologia per calcular la factura. El preu de la bombona de butà es manté de moment, congelat i queda en els 12,74 euros aquest primer de gener.

Pel que fa al transport, aquest 2020, el bitllet senzill per als viatgers dels autobusos de l’EMT de Palma passarà d’1,5 euros als 2 euros. Les noves tarifes, que no afecten els usuaris de la targeta ciutadana, no s’aplicaran fins al mes de febrer. Pel que fa al transport marítim, apugen, els nolis, el preu del transport d’un port a un altre. Però, per contra, enguany davallen les taxes aeroportuàries, les que paguen les companyies aèries a AENA. Ho faran un 1,44%, a partir del març.

Passar la Inspecció Tècnica de Vehicles a Mallorca també serà més barat a partir d’avui ja que entra en vigor el nou contracte de la ITV que redueix un 25% la taxa.

Mentrestant, aquest 2020, també durà un augment de les comissions bancàries per a alguns dels consumidors, ja que diverses entitats ja n’han comunicat les noves condicions.

Les pensions, el salari mínim interprofessional i el sou dels funcionaris de moment es mantenen amb el canvi d’any en espera de la conformació d’un nou govern a Madrid que doni el vistiplau a les pujades pactades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca necessita que s’habiliti una nova casa d’acollida al centre de l’illa

Un estudi del Consell evidencia que les de Maó i Ciutadella es troben al límit de la seva capacitat

Prop de 70 persones visiten cada dia el LOAC

El centre d'art contemporani d'Alaior sorpren els turistes per la qualitat de la proposta

Les rutes gastronòmiques de Fra Roger a Ciutadella conclouen amb èxit de participació i qualitat

El darrer tast de la ruta l'ha protagonitzat la jove xef que representarà a Menorca a l'European Young Chef Award...