SOCIETAT

Calvià assegura que el turisme de gatera ha baixat un 50% en els darrers cinc anys a Magaluf

Durant el juliol s'han tramitat tres sancions per balcòning al municipi, cinc manco que al mateix mes de 2019


Durant el mes de juliol, s’han tramitat 3 sancions per balcòning al municipi de Calvià. Això són cinc manco que en el mateix mes de 2019, l’estiu prepandèmia. La davallada d’aquesta conducta reflecteix un canvi de tendència a Magaluf. Segons l’ajuntament calvianer, el turisme de gatera hi ha baixat un 50 per cent en 5 anys.

Els 3 turistes que han estat multats aquest juliol per fer balcòning a Calvià s’enfronten a sancions d’uns 30.000 euros o de 18.000 si ho paguen de forma anticipada. Aquesta il·legalitat està associada a Magaluf, al turisme de gatera i britànic. Un perfil que ha davallat notablement en 5 anys.

El Decret contra el turisme d’excessos del Govern de 2020 ha limitat la venda d’alcohol, també a 3 begudes per àpat en el tot inclòs dels hotels. I els supermercats que venen alcohol han de tancar a les 21.30. Una mesura que no ha provocat que els establiments d’aquest tipus, amb els que hem parlat, hagin perdut caixa. No ho volen dir a càmera, però confirmen que ha baixat el turisme britànic de gatera i que ha estat compensat pel francès, l’alemany i l’italià.

L’any passat, l’Ajuntament de Calvià aprovà una ordenança de renous amb multes de fins a 12.000 euros per als que superin els límits. El passat mes de juliol s’ha multat uns apartaments de Son Caliu i un hotel d’Illetes per aquest motiu. La resta de sancions han estat per falta de llicència de música a 8 establiments, i per manca de limitador de volum a 2.


 més info   Suecs i francesos comparteixen Magaluf amb els britànics

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |