X

Cap de setmana de Pasqua amb pluges, vent i temporal marítim

El diumenge s'ha activat l'avís groc per cops de vent superiors als 70 i 90 km/h

29/03/2024

Cap de setmana de Pasqua amb pluges, vent i temporal marítim

Imatge de Jaume Fornés.

Divendres 29

El protagonista meteorològic de divendres és l’enorme concentració de pols en suspensió que se situa damunt l’arxipèlag. Tot i el cel destapat, avui el cel és de color blanc producte de l’arena sahariana. Durant el capvespre aniran arribant niguls mitjans i alts, començant per les Pitiüses i avançant cap a la resta de les illes. No deixaran precipitacions.

Acompanyant aquesta llengua d’aerosols, el vent del sud també ens fa arribar una dorsal d’aire càlid molt significativa. Les temperatures màximes han quedat entorn dels 22 a 27ºC, sent més altes al nord de cada una de les illes.

Dissabte 30

El cap de setmana començarà amb l’arribada d’un front que ens deixarà un matí variable i cel tapat durant el capvespre. S’esperen alguns ruixats, que localment poden venir acompanyats de tempesta, principalment durant la nit a les Pitiüses i a Mallorca. La pols en suspensió s’anirà retirant cap a l’est de la Mediterrània, per la qual cosa no s’espera una gran pluja de fang.

Les temperatures màximes experimentaran un descens notable, d’entre 3 i 7ºC respecte a les d’avui.

Així mateix, el vent bufarà de llebeig amb qualque cop moderat i fort. AEMET ha activat l’avís groc per cops de vent superiors als 70 km/h a les Pitiüses i a la Serra de Tramuntana, a partir de les 21.00 h. També hi ha activat un avís groc per fenòmens costaners, per ones superiors als 3 m a Eivissa i Formentera, a partir de les 12.00 h del migdia.

Diumenge 31

El dia de Pasqua vendrà marcat pel fort vent de llebeig i el temporal marítim. AEMET ha activat l’avís groc a totes les illes per cops de vent superiors als 70 i 90 km/h. L’onatge també pot superar els 2 i 3 metres a les zones costaneres associades a la direcció del vent.

Pel que fa a l’estat del cel, un nou front deixarà l’ambient parcialment ennigulat amb algunes precipitacions, sobretot durant el capvespre.

29/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris