societat

Capellans, entre el desig de tranquil·litat i la necessitat que ja hi arribin els turistes

L'estat d'alarma ha provocat que no es restringeixi l'accés amb vehicles a aquest nucli costaner de Muro

No hi ha turistes estrangers, però els visitants locals continuen visitant Capellans en cap de setmana.


Una imatge inusual durant aquest mes de juny és que el guàrdia de seguretat deixa que els vehicles entrin dins el nucli de la Caseta dels Capellans, a la costa de Muro. Aquesta tranquil·litat, però, té els dies comptats. Amb l’acabament de l’estat d’alarma i l’arribada de turistes, l’aparcament públic d’aquest nucli costaner s’omplirà aviat, i el guàrdia de seguretat haurà d’impedir l’accés als cotxes.

Segons els estiuejants de Capellans, feia temps que no recordaven un mes de juny tan tranquil. “A mi tant m’és si ve gent local o turistes, però allò que agraesc és que no entrin tants de cotxes dins Capellans durant els caps de setmana, perquè empitjora molt les vistes i la tranquil·litat”, explica Rafel Perelló, estiuejant d’aquest nucli de casetes petites i humils, on els carrers són d’arena, sense asfaltar.

Opinions com aquesta, però contrasten amb la dels propietaris dels establiments de restauració. Andrés, propietari del bar i restaurant Es Pedrissos, és del parer que “la temporada ja no s’arreglarà, perquè la cosa està avançada i l’arribada de turistes serà lenta i progressiva”. “Durant els caps de setmana tenim molts de clients, gent local que ve a dinar de paella o de carn torrada. Això, però, no basta per tirar endavant un negoci. Perquè els comptes surtin, també necessitam que vengui gent en dia feiner”, explica el responsable de Es Pedrissos.

Festes de Sant Joan

Un altre fet inusual és que enguany els estiuejants procedents de Muro han arribat més prest a la Caseta dels Capellans. Normalment ho solien fer passat sant Joan, quan són les festes del poble. La Covid-19, però, ha alterat la programació de les festes i els murers hi han arribat abans d’hora.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació ‘Plan Vigilante Balear’ de l’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius, l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un possible incendi

Segon Sant Jaume sense festes a Es Castell

La Plaça de l'Esplanada presentava a l'hora del primer toc de fabiol l'aspecte d'un dissabte qualsevol d'estiu

Mor un excursionista de 52 anys a la Serra dels Peixos, a prop del Gorg Blau

La guàrdia civil investiga si ha mort a causa d'un accident o per motius de salut

Els usuaris de la ITV de Maó, contents que el servei obri en dissabte

Ajudarà a desembussar el col·lapse que ha retardat les inspeccions durant els mesos de pandèmia