X

Càritas atén 600 persones a Menorca, un 50% menys que fa 6 mesos

Tot i percebre una millora en la situació, l'ONG continua en alerta per veure què passarà quan acabi la temporada

18/08/2021

Càritas atén 600 persones a Menorca, un 50%25 menys que fa 6 mesos

Cristina Tomás

Tot i la reactivació de la temporada turística, són moltes les famílies que encara ara necessitant ajuda per cobrir les seves necessitats bàsiques. Així ho demostra el darrer balanç de Càritas Menorca que, tot i percebre una millora en la situació, continua en alerta per veure què passarà quan acabi la temporada

L’Església del Carme, a Maó, és una de les 15 parròquies de Menorca on Càritas reparteix aliments. Cada quinze dies, els voluntaris es reuneixen per preparar les bosses de menjar, que més tard vindran a cercar les famílies amb pocs recursos que viuen en aquest barri. Distribueixen els productes segons el nombre de persones que la integren. Hi col·loquen bàsics com llegums, oli o llet, però també hi inclouen carn, verdures, fruita o productes d’higiene. Aquest dimecres, per sort, toca preparar poques bosses. La demanda per fi ha baixat: han passat de preparar menjar per a més de 40 famílies, a fer-ho per només 9.

Al mes d’abril del 2020, quan va esclatar la pandèmia, l’ONG atenia 900 persones. Un any després, el febrer del 2021 van passar a ser-ne 1200. En aquests moments la xifra ha baixat a la meitat: en l’actualitat ajuden 600 persones, unes 250 famílies. Tot i que la temporada turística ha fet davallar el nombre de persones amb greus dificultats per cobrir les necessitats més bàsiques, Càritas recorda que la seva situació laboral continua sent molt fràgil, i que en qualsevol moment, la demanda es pot tornar a disparar.

Ciutadella i Ferreries, dos dels municipis més turístics de l’illa, és on més ha crescut la demanda d’ajuda per part de famílies. Actualment el que més demanen és ajuda per menjar, per pagar el lloguer i les despeses de llum.

18/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris