X

Carla i les 670 persones sense llar d’Eivissa: “Visc a un local abandonat amb rates, entrades d’aigua, no puc pagar un lloguer”

40 de les persones sense sostre de l'illa tenen més de 65 anys 

26/11/2021

Carla i les 670 persones sense llar d’Eivissa: “Visc a un local abandonat amb rates, entrades d’aigua, no puc pagar un lloguer”

La Creu Roja d’Eivissa ha instal·lat una carpa al carrer on poden seure els vianants i parlar amb persones sense sostre. Una campanya de sensibilització que es fa per primera vegada a l’illa i que vol reflexionar sobre els prejudicis socials que pateix aquest col·lectiu.

A Eivissa, hi ha més de 670 persones sense llar, 40 d’elles tenen més de 65 anys. Na Carla Domingo és una d’ells. Es va quedar sense feina, fa vuit anys que no té llar i assegura que no pot ni dutxar-se al matí. “Visc a un local abandonat amb rates, entrades d’aigua, no puc pagar un lloguer perquè tenc una paga de 450 euros i aquí a Eivissa això no t’arriba per a res”, assegura.

Mary Castaño, coordinadora de la Creu Roja d’Eivissa, explica que aquesta iniciativa pretén donar la possibilitat a la població en general d’empatitzar amb aquestes persones, conèixer quines són les seves històries i a rompre mites. “Generalment s’associa el sensellarisme a patologies mentals o a addicions i no sempre és així”, declara. A vegades és gent que “ha tengut un entrebanc a la seva vida i s’ha vist abocat a viure en aquesta situació”.

Històries que han impactat els ciutadans que s’han apropat a parlar-hi. “Em fa molt de mal perquè és gent que no s’ho mereix. Ens oblidam d’ells”, diu Luna Vergana, una veïna d’Eivissa.

Dan Liviu fa tres anys que no té ingressos i demana sous al carrer: “Tenia una barraca al camp i en una setmana es va incendiar tres vegades”. A na Marta Lourdes la varen desnonar l’any passat i diu que fa una setmana que no menja.

26/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris