X

Carlos Gómez, nou president del TSJIB, reclama un pla d’edificis judicials

El magistrat, que relleva en el càrrec al magistrat Antoni Terrasa, també ha destacat que treballarà per les reformes que té pendents la justícia

09/12/2020

Carlos Gómez, nou president del TSJIB, reclama un pla d’edificis judicials

Carlos Gómez ha pres possessió aquest dimecres com a nou President del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). El magistrat arriba a la presidència del TSJIB amb el suport de la majoria del ple, ja que el varen votar 19 dels 21 vocals que l’integraven. Substitueix en el càrrec Antoni Terrasa, el magistrat que tenia la presidència des del 2004.

En el seu primer discurs, durant l’acte de pressa de possessió del càrrec al Palau de Justícia de Palma, Gómez ha reclamat un pla d’edificis judicials per a les Balears. Ha demanat perdó per la “deriva reivindicativa, impròpia d’una presa de possessió”, però ha precisat que “la institució ho demanda” i ha puntualitzat que el que es requereix no són només immobles sinó un pla com a punt de referència de manera que qualsevol nova plaça judicial dotada pugui tenir una ubicació en el futur.

El magistrat s’ha referit també a les reformes que té pendents la justícia: “No sé si millorar la Justícia com a valor, com a organització i com a administració pública és possible o no però per aquesta possibilitat jo he treballat sempre i així continuaré fent-ho mentre la vida m’ho permeti”, s’ha compromès.

La seva trajectòria

Gómez va ingressar en la carrera judicial ara fa 38 anys. Primer va fer feina als jutjats de Santa Coloma de Farners i de Barcelona i, després, es va incorporar als jutjats de Palma. Uns anys més tard va esdevenir magistrat de l’Audiència Provincial de Balears. Va fer un parentesi en el qual va ser nomenat director de l’escola judicial i després va tornar a l’Audiència i va ser escollit president d’aquest òrgan des del 2004 fins al 2015. Als darrers temps, ha estat en el punt de mira dels mitjans. D’una banda, per ser el ponent de la sentència que va absoldre el jutge Miquel Florit. De l’altra, per ser l’instructor de la causa oberta contra el jutge i l’exfiscal del cas Cursach, Manuel Penalva Miguel Ángel Subirán.
El passat setembre, en una reunió celebrada a Nova York, es va convertir en el primer espanyol que és membre del Comitè de Drets Humans.

09/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT