societat

El CGPJ nomena Carlos Gómez president del TSJIB

Substitueix en el càrrec a Antonio J. Terrasa García

Carlos Gómez Martínez en una imatge d'arxiu. /EUROPA PRESS


El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha elegit com a president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) el magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB Carlos Gómez Martínez.

Segons ha informat el CGPJ en una nota de premsa, Gómez, únic candidat que optava a donar el relleu en el càrrec a Antonio J. Terrasa García, ha obtingut el suport de 19 dels 21 vocals que integren el ple. Únicament els vocals Álvaro Cuesta i Concepción Sáez han votat en blanc.

Després del seu ingrés en la Carrera Judicial el novembre del 1982, Carlos Gómez Martínez va prestar servei als jutjats de Santa Coloma de Farners, Barcelona i Palma i, set anys després, es va incorporar com a magistrat a l’Audiència Provincial de les Illes Balears. En aquest òrgan judicial va romandre fins al 1999, any en què va cessar en ser nomenat director de l’Escola Judicial.

L’any 2002 es va tornar a incorporar al servei actiu a l’Audiència Provincial balear, de la qual va ser elegit president el 2004.

El 2015 va cessar en el càrrec i tres anys després, el 2018, va ser nomenat magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB, ja que exerceix actualment. També ha estat membre de l’Associació Jutges per a la Democràcia.

Membre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Balears, va participar en la comissió que va redactar els Principis d’Ètica Judicial.

És autor de nombrosos articles científics i ha impartit cursos i seminaris tant a Espanya com a l’estranger, actuant en molts d’aquests últims com a expert del Consell d’Europa.

Entre altres temes, ha abordat, per exemple, la importància de la formació inicial dels jutges o l’exercici de la funció judicial al primer destí.

Gómez exerceix actualment les seves funcions com a magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB. El setembre va ser triat membre del Comitè de Drets Humans (CCPR), per al període 2021-2024, en la 38a reunió dels Estats celebrada a Nova York.

A més, va ser ponent en la sentència de l’anomenat ‘cas Mòbils’ i actualment és l’instructor d’una peça que investiga la gestió de la macrocausa de corrupció de la Policia Local, en la qual el jutge Manuel Penalva i l’exfiscal Miguel Ángel Subirán figuren com imputats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La cavalcada de Reis del 2020: sense públic i a través d’IB3

Els Patges Reals arribaran, per primerva vegada, a cinc llocs diferents de Ciutat els dies 30 de desembre, 2 i...

“Cada vegada ve més gent a Càritas. Hi ha moltes cues, falten voluntaris i els aliments s’exhaureixen tan aviat com arriben”

L'entitat torna a les xifres de la primera onada de la pandèmia, quan passaren d'atendre 30 persones a 80 al...

La incidència de la Covid per municipis

Les xifres de les Pitiüses estan molt lluny de les de Menorca i Mallorca

El conseller d’Educació de Menorca demana al Govern que flexibilitzi les ràtios de segon de Batxillerat

Lamenta que no s'hagi aprofitat la nova normativa anti-Covid per resoldre el problema i reclama que es rectifiqui