SOCIETAT

Casal Petit atén més dones durant l’estat d’alarma que en tot un any

Només durant el confinament han donat assistència a 370 dones quan anualment la mitjana és de 250 anuals


La prostitució durant el confinament no s’ha aturat, sinó que s’ha exercit en condicions pitjors. Els proxenetes, en molts casos, han obligat les dones a practicar cibersexe i a continuar pagant els lloguers i els deutes malgrat tenir manco demanda de serveis. La vulnerabilitat del col·lectiu s’ha disparat. Magdalena Alomar, coordinadora de Casal Petit diu que han atès més dones durant l’estat d’alarma que en tot un any: “hem assistit 370 dones durant el confinament quan la mitjana és de 250 dones anuals”.

Moltes han estat desallotjades dels pisos i d’altres hi han pogut quedar, encara que els explotadors els han racionat el menjar. Casal Petit els ha proporcionat aliments i productes bàsics sense descans i també els ha fet arribar material de protecció. L’atenció psicològica via telemàtica també s’ha doblat igual que l’assistència per tramitar ajudes. A major escala, Les Germanes Oblates, que dona aixoplug a Casal Petit, ha atès 2759 dones durant l’estat d’alarma als seus programes desplegats a Portugal, Itàlia i majoritàriament a l’Estat espanyol. Ara, però, l’entrada en la nova normalitat ha fet redreçar alguns programes i a Palma, per exemple, ja s’ofereixen cursos presencials. Casal Petit constata que la pandèmia ha fet que algunes es replantegin el seu futur laboral: “oferim uns tallers adreçats a 20 dones i han tengut molt bona acollida”, declara Alomar.

La coordinadora de Casal Petit afirma que el confinament ha estat dur per a les dones que exerceixen, però també recalca en positiu que les administracions han continuat vetlant per elles assistint-les en diferents direccions

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |