Els guardonats dels premis Ciutat de Palma
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
A Santa Ponça, els hotelers xifren en un 30% la pèrdua d'ocupació al juliol i amb preus a la baixa
Les Illes Balears registraren el mes de juny una caiguda lleugera de les pernoctacions hoteleres xifrada en l’1,2%. Malgrat la pujada del mercat nacional, la baixada del turisme estranger -que representa la major part dels visitants- pesa més.
Tot i que les Illes han tingut les ocupacions més altes de tot l’Estat, cauen lleugerament a Mallorca i Menorca, mentre que es manté a les Pitiüses respecte del mes de juny de 2018. Per punts turístics, Muro i Can Picafort lideren el grau d’ocupació. Segons l’INE, els preus hotelers a les Illes han continuat augmentant gairebé un 3 per cent el juny. Els ingressos diaris per habitació disponible continuen sent els més alts d’Espanya amb 91 euros de mitjana.
Però a moltes zones turístiques han hagut de rebaixar els preus aquest estiu i, malgrat això, els hotelers asseguren que l’ocupació del mes de juliol davalla. És el cas de Santa Ponça, que està patint directament la competència de les destinacions més barates de l’est i el sud de la Mediterrània. Malgrat tenir una ocupació hotelera del 80 per cent, aquesta és “un 30 per cent inferior a la de l’any passat, que va ser un dels millors de la història”, segons Antoni Roses, president de l’Associació Hotelera de Santa Ponça. “I amb una diferencia”, afegeix Roses, “i és que enguany molts hotels han hagut d’abaixar els preus”
Estan fent ofertes de fins a un 30 per cent per ntentar omplir els hotels a darrera hora. Els afecta la davallada del turisme estranger en una zona on predominen els britànics, irlandesos i escandinaus.
Els comerciants de primera línia de platja parlen d’una mala temporada, amb menys turistes que en els darrers anys. Alguns es plantegen si paga la pena aguantar fins a l’octubre. Altres denuncien que la inseguretat i la venda de droga han augmentat a Santa Ponça, i això far fugir el turisme famliar, segons diuen. Un problema que afecta especialment la zona d’oci nocturn del carrer de Ramon de Montcada.
S'han entregat al teatre Principal en una gala retransmesa en directe al YouTube d'IB3
Assegura que l'ocupació es va produir, sospitosament, després de reclamar-li un deute de 240.000 euros
Considerat el gran impulsor de la música a l'illa en aquest segle, va finar fa una setmana a causa d'una malaltia greu i inesperada
En aquest temps ha aconseguit ampliar el nombre de persones que en formen part i atraure a la banda músics cada vegada més joves