societat

CCOO denuncia la falta d’aire condicionat i de personal a l’Institut de Medicina Legal de Palma

Aquesta setmana s'han reunit amb la delegada del Govern, Aina Calvo, que ha dit que es farà un pla per posar-hi remei

CCOO+denuncia+la+falta+d%27aire+condicionat+i+de+personal+a+l%27Institut+de+Medicina+Legal+de+Palma

A trenta graus sense ventilació ni refrigeració. Així és com han de fer feina els treballadors de l’Institut de Medicina Legal de Palma, segons denuncia Comissions Obreres. La sala d’autòpsies pels cossos en avançat estat de descomposició continua sense tenir aire condicionat. La refrigeració ja està arreglada a la sala d’autòpsies, però encara no funciona a l’anomenada “sala de podrits”, on tampoc no hi ha ventilació natural. En aquesta dependència hi han de treballar amb els equips de protecció personal, que incrementen encara més la temperatura corporal.

Comissions Obreres celebra que aquesta setmana s’han incorporat els dos substituts dels auxiliars que estaven de baixa. Una situació que va obligar a paralitzar les autòpsies i va provocar una acumulació dels cossos a les càmeres refrigerades. Amb tot, recorden que falta més personal. Segons la delegada sindical de CCOO Justícia a Balears, Silvia Mas, a la relació de llocs de feina consten 5 places d’auxiliar, 3 de les quals no estan cobertes.

També asseguren que falta gent al laboratori de mostres, que està centralitzat a Palma. Aquí només hi ha un facultatiu i un ajudant, hi falta un cap de servei. També es queixen de la manca de congeladors modulars per classificar les mostres, que ara han d’estar apilades.

Han informat de tot això a la delegada del Govern central en una reunió mantinguda aquesta setmana. Aina Calvo qualifica la situació de preocupant i assegura que la Gerència Territorial de Justícia farà un pla d’accions per posar remei a la situació. Calvo els ha emplaçat a una segona reunió al setembre per fer un seguiment de les novetats.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

El sistema porta a porta provoca un caos en la recollida de fems de Son Serra de Marina

Els residents d'aquests nucli de Santa Margalida són els únics que tenen clau per accedir al punt verd a qualsevol...

Residents d’Esporles sol·liciten la neteja de l’habitatge on es trobaren dos cadàvers

En un escrit dirigit al jutge asseguren que l'olor procedent de l'immoble és insuportable i demanen mesures per assegurar la...