mallorca

Cemex distribuirà hidrogen per a autobusos de l’EMT i per a vehicles de lloguer

Surt a exposició pública el projecte estratègic de reindustrialització de la fàbrica de Lloseta

Cemex+distribuir%C3%A0+hidrogen+per+a+autobusos+de+l%27EMT+i+per+a+vehicles+de+lloguer

Imatge d'arxiu. /EFE


Cemex assumeix sis projectes per reindustrialitzar la fàbrica de Lloseta: són la primera planta a les Illes de creació d’hidrogen que també disposarà de dos punts de recàrrega a Palma, un per a la flota d’autobusos de l’EMT i una altra al polígon de Son Oms per a vehicles de lloguer. L’hidrogen serà transportat en botelles des de Lloseta.

El projecte preveu també una planta de tractament d’àrids, una de producció d’asfalt, un centre logístic per a l’expedició de materials de construcció, una cooperativa de transport i un centre tecnològic d’I+D+i per a la investigació, desenvolupament i innovació.

El projecte té un termini total d’execució de 30 mesos fins a la seva posada a punt. Per a executar les obres, es necessitaran 70 persones i es contrataran empreses locals per dur a terme l’obra civil. S’estima que els sis subprojectes generaran de 52 a 65 llocs de feina, més 40 contractacions indirectes.

La proposta consta de 2 parcs fotovoltaics. Un a Lloseta, de quasi 79 mil metres quadrats destinat a l’autoconsum, i l’altre a Son Dalmau, a Petra, per generar un projecte industrial amb un balanç totalment net en emissions de CO2. La inversió superarà els 40 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Els directors d’infantil i primària es queixen de la falta de personal de suport

Es el cas de Joan Ramis, un infant de Llubí amb una malaltia rara i que ara no pot anar...

IV edició de la Fira del Vi a Inca

Una fira consolidada que dona el sus a les fires prèvies al Dijous Bo

Manacor ha dissenyat un sistema d’alertes primerenques d’inundacions

Es un programa informàtic basat en el radar de pluges de l'AEMET i que emet avisos si es superen els llindars de precipitació màxima fixats pels serveis d'emergències