X
54

Centenars de persones es manifesten a Menorca per la pau

Protesten contra les bases de l'OTAN a Espanya

07/04/2024

Centenars de persones es manifesten a Menorca per la pau

Manifestació per la pau als carrers de Maó.

Al voltant de 500 persones han participat aquesta diumenge horabaixa en una manifestació pacifista a Maó, convocada per una plataforma d’entitats, col·lectius i partits “contra l’escalada bel·licista i en contra de la presència de l’OTAN a Menorca”.

Amb cartells proclamant ‘OTAN no, bases fora’, ‘Menorca per la pau’, ‘Les guerres sempre les perden els pobles’, els manifestants han recorregut els carrers de Maó, des de la plaça Esplanada fins al port.

Una vegada en el pla de Baixa Mar, la portaveu de la Plataforma Menorca per la Pau, Laia Galcerán, ha qualificat d’èxit la protesta: “Som aquí per a tornar a començar noves batalles”.

La protesta l’ha organitzat la plataforma creada aquesta setmana després que es publiquessin informacions que una fragata de l’OTAN anava a fer escala el dia 8 en el port de Maó i la possibilitat que el port aculli una base naval de suport logístic. Defensa va emetre un comunicat dissabte passat en el qual assegurava que Espanya no contempla que Maó es converteixi en seu naval de l’OTAN.

Al final de la protesta, la portaveu ha donat lectura a un manifest i ha proclamat “no a la guerra, sí a la pau”, davant “l’amenaça que suposa utilitzar el port de Maó per a posar una base militar de l’OTAN, sigui permanent o puntual, sense comptar amb la societat menorquina i davant la falta d’informació dels plans del Govern i les seves conseqüències”.

Notícies relacionades >

07/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT