X

‘Científiques a l’aula’ per a combatre estereotips

55 científiques de l'IDISBA hi participen amb motiu del Dia Internacional de la Nina i la Dona a la Ciència

11/02/2024

‘Científiques a l’aula’ per a combatre estereotips

55 científiques de l’IDISBA participen a les activitats “Científiques a les aules”. Un projecte per a combatre estereotips i mostrar, des de ben petits, el paper fonamental de les dones al món de la ciència. Unes activitats que s’emmarquen en el Dia Internacional de la Nina i la Dona a la Ciència que se celebra aquest diumenge.

Experiments científics, però que en mans dels més petits poden parèixer màgia. Na Carmen, una investigadora de l’IDISBA, ha volgut mostrar a aquesta classe d’infantil que la ciència també pot ser divertida. La seva tasca, però, va més enllà: rompre estereotips i recordar el paper indispensable de la dona a la ciència.

Com ella, 55 dones científiques de diferents àmbits que han explicat la seva experiència a 65 centres de les Illes. Na Carmen ens conta que va dur molta sort, perquè va tenir dues dones científiques a casa que van ser referents per a ella i li van donar l’impuls a formar-se. Però no sempre és així.

Quant a fer activitats com aquestes, al CEIP Aina Moll ho tenen molt clar i per això fa 3 anys que la repeteixen amb l’IDISBA. És una forma diuen, de normalitzar que totes aquestes activitats hi són presents al dia a dia i perquè els petits s’amarin de ciència.

Un equip d’IB3 Notícies ha pogut conversar amb científiques punteres al seu àmbit. Paula Fernández és directora d’un laboratori farmacèutic. Aposta per acostar la importància de les dones en la ciència a les nines des de ben petites perquè puguin tenir referents.

Una altra d’elles és Marisa Huaynalaya, especialista en Intel·ligència Artificial, ens conta com van ser els seus inici a aquest món i les dificultats que va tenir només pel fet de ser dona.

11/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris