Tràgic accident a Menorca amb sis persones mortes, quatre menors
Per causes que es desconeixen, el cotxe amb què viatjaven ha topat contra un mur de terra just a una rotonda de la carretera de l'Aeroport
Dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Nina i la Dona en la Ciència
La biològa Mar Leza acaba de ser mare, un moment de la vida que pot convertir-se en un bon problema per a les científiques: “A nosaltres ens van valorant per publicacions científiques o per projectes de recerca. Aquests mesos en què atures no els pots recuperar a nivell de producció i això es veurà reflectit a la carrera”, lamenta Leza. Considera que encara hi ha molta feina per aconseguir una igualtat d’oportunitats d’homes i dones en el món científic.
Les dones continuen assumint més responsabilitats familiars, i això perjudica les carreres professionals de les que trien el món de la ciència i la tecnologia. Una situació que exposen, una vegada més, coincidint amb l’11F, el Dia Internacional de la Nina i la Dona en la Ciència.
Marta Marcos, professora de física de la UIB i investigadora de l’IMEDEA, ha pogut compaginar la seva faceta de mare amb la d’investigació, però és conscient que en la majoria de casos la situació és ben diferent: “Hi ha dones que acaben les carreres de ciències en general, però no n’hi ha tantes que arribin a una posició acadèmica rellevant. Això vol dir que hi ha diferències pel camí, hi ha dones que queden pel camí. I això impedeix, de certa manera, que tinguin les mateixes condicions després d’accedir a una plaça fixa de professor o investigador”.
Marina Cañete encara no es planteja tenir fills, però creu que ha de ser totalment compatible amb la seva feina. És enginyera de sistemes i, des de fa sis mesos, supervisa tots els aspectes tècnics de les missions espacials de l’empresa britànica Open Cosmos. Com a dona, és minoria. De fet, ja ho va ser a la seva promoció d’Enginyeria Aeroespacial. Però tenia clar que allò li agradava: “Utilitzar l’espai per fer ciència de la terra, per veure com està evolucionant, em pareixia molt interessant”.
També és minoria Marisa Huaynalaya: fa feina en el sector informàtic, tot i no tenir formació tècnica específica. “Al principi, si ets minoria, és difícil que t’escoltin”, reconeix. “Entre les programadores joves hi ha molta d’inseguretat”. Lidera un equip expert en intel·ligència artificial de l’empresa APSL. En el seu equip les dones són un 40%: “Vam cercar específicament ser un equip divers, perquè a l’hora de desenvolupar intel·ligència artificial cal tenir representació, però a la resta de l’empresa encara som un 15%”.
Per causes que es desconeixen, el cotxe amb què viatjaven ha topat contra un mur de terra just a una rotonda de la carretera de l'Aeroport
A les 20.30 hores arribarà el compte enrere per il·luminar Ciutat
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003