La cavalcada de Reis de Palma, en directe per IB3
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
La majoria dels batles creuen que la millor solució és connectar-se a les dessaladores
Artà tramita dos nous pous de reserva d’aigua potable a la població d’Artà, s’Estanyol, Montferrutx i la Colònia de Sant Pere. L’estiu passat varen patir talls de subministrament, i per això han sol·licitat a recursos hídrics i a la conselleria de salut l’adequació dels nous avencs. En el darrer ple ordinari, que ha tengut lloc aquesta setmana, s’ha aprovat l’acord de contracte amb la finca rústica privada de s’Ametllerar per poder fer un sondeig, ja que els estudis duts a terme pels tècnics municipals confirmen que hi ha aigua suficient, bona i de qualitat. A més, per primera vegada, podria abastir d’aigua pública els nuclis de Sant Pere i Betlem. Unes gestions, però, que no arribaran per a aquest estiu; ja que la tramitació ordinària es torba.
El Pla de Mallorca fa més de dos anys que no fugen del mapa de prealerta per sequera que cada mes actualitza la direcció general de recursos hídrics. Vilafranca, Montuïri, Porreres i Santa Eugènia, són els altres 4 municipis que tenen en marxa les sol·licituds de pous de garantia per poder utilitzar, en cas que faci falta, en èpoques de màxima pressió humana, i quan el cabal dels pous titulars no sigui suficient. Montuïri fa quasi quatre anys que du aigua en camions cisterna en aquest dipòsit, per poder subministrar la població, amb el cost elevadíssim que comporta.
5 municipis més de Mallorca; Esporles, Consell, Santa Maria, i a través de la Mancomunitat del Migjorn; Campos i Ses Salines, estan immersos en la redacció dels projectes de noves cavitats d’aigua, i ho tenen pendent de sol·licitar per als pròxims anys. Sant Joan ho ha aconseguit aquest febrer després que començàs les gestions el 2018.
El cert és que l’aigua no obeeix de partions dels termes municipals. A Mallorca s’exploten 7 Unitats de Demanda; Palma-Alcúdia, Migjorn, Manacor-Felanitx, Artà, es Pla, Tramuntana Nord i Tramuntana Sud. Cada una d’aquestes UD té diverses masses d’aigua subterrània, on s’ubiquen els pous que abasteixen els nuclis de població. Així, la majoria dels pobles de la mateixa comarca extreuen l’aigua de la mateixa unitat de demanda. Per això, s’ha de fer feina en el conjunt de l’illa, ja que l’aigua és un bé comú que no entén de límits geogràfics.
La majoria dels batles, però, creuen que la millor solució, i la més immediata, seria connectar-se a l’aqüífer de sa Marineta o a les dessaladores, com ja es va experimentar l’estiu passat a Eivissa.
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular