societat

Cinc nous casos de Covid-19 a les Balears, 2.068 positius notificats fins ara amb PCR

En les últimes 24 hores, no s'ha notificat cap mort així que el total de defuncions és de 224 persones a les Illes

EFE/ Enric Fontcuberta


El Servei d’Epidemiologia de la Conselleria de Salut i Consum ha informat aquest divendres que s’han registrat cinc nous casos de COVID-19 a Balears, per la qual cosa el total acumulat és de 2.068 positius notificats amb prova PCR.

La Conselleria ha especificat que el repartiment per illes seria: 1.813 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i sis a Formentera. A més, en les últimes 24 hores no s’ha notificat cap mort, així que el total de defuncions és de 224 persones.

A Balears hi ha 177 casos positius actius de coronavirus, segons les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha transmès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 32 menys que aquest dijous. D’altra banda, 1.667 persones s’han curat, 37 més que fa 24 hores.

En relació a la situació assistencial als hospitals, segons dades del Servei de Salut, a Mallorca hi ha 82 persones hospitalitzades, de les quals 20 es troben en unitats de vigilància intensiva. Altres 28 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), a pesar que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha dues persones hospitalitzades, cap a UCI i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades, quatre d’elles a UCI. Una persona rep atenció per part d’atenció primària a Eivissa i una altra a Formentera, cap per part de les UVAC.

Des que es va iniciar l’epidèmia, s’han detectat 357 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 17,3% dels 2.063 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins al moment.

De tots aquests casos, a l’actualitat hi ha 49 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3% dels 16.000 professionals que treballen en la sanitat balear. Un total de 102 estan en vigilància activa.


Surt de l’UCI de Menorca l’últim pacient ingressat per coronavirus
Les gràfiques de l’evolució de la Covid-19

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alcúdia concedeix la Medalla d’Or de la Ciutat als voluntaris durant la crisi sanitària

La brigada de neteja, els col·laboradors del banc d'aliments o les cosidores del poble són qualcuns dels col·lectius reconeguts

Per error, instal·len a Binigaus unes passarel·les massa estretes al camí de cavalls

L'amplada del passeig, d'1 metre seixanta, fa impossible que hi puguin transitar per damunt els cavalls, com estava previst

El Festival de Cinema de Menorca aixeca el teló dimarts dia 14

Es tracta de la cinquena edició i inclou 38 curtmetratges dels 600 que s'han presentat a la convocatòria arribats de...

Cançó i Dansa i les darreres llums del capvespre dins les pedreres de Lithica

Amb l'espectacle de Sa Mateixa, les Pedreres de s'Hostal inauguren la novena edició del Festival Pedra Viva