X

Ciutadella comença la mudança i estoja els Fills Il·lustres perquè comencen les obres a l’ajuntament

Trasllada algunes dependències i la sala de plens a Can Saura per permetre l'ambiciosa reforma de l'edifici consistorial

17/06/2020

Ciutadella comença la mudança i estoja els Fills Il·lustres perquè comencen les obres a l’ajuntament

Redacció

L’Ajuntament de Ciutadella està de mudança. L’històric edifici, que fins fa un segle i mig va ser el palau del governador de Menorca, trasllada algunes de les seves dependències.
I tot perquè ben prest, després de Sant Joan, començaran els treballs per reformar-lo. 2 milions d’euros finançats amb l’impost de turisme sostenible que tindran el consistori en obres durant un any i mig.

L’històric Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella s’ha convertit en un magatzem. Capses que amaguen documents i elements de significació històrica, i que estan a punt de ser traslladats a l’edifici municipal de Can Saura. L’objectiu: buidar aquests espais per permetre l’ambiciosa restauració de les cases consistorials per recuperar l’estructura històrica de l’antic Reial Alcàsser. Fins i tot els quadres de la galeria de fills il·lustres romandran emmagatzemats durant un any i mig. La mudança ja està en marxa.

A Can Saura ja s’hi han traslladat algunes dependències, com les de Cultura, i a partir d’aquest dijous també s’hi celebraran els plens.

El govern municipal ha accelerat el projecte per garantir-ne el finançament a través de l’Impost de Turisme Sostenible, i que no es vegi afectat amb les ajudes de la Covid-19. Aquesta primera fase del projecte té un pressupost de 800.000 euros, dels prop de dos milions que costarà tota la restauració. Les obres començaran al juliol.

17/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris