X
70

Ciutadella esclata amb el primer toc de fabiol del Diumenge des Be

Les 115 visites i 3 tocs de dol acabaran a casa del caixer casat, cap a les onze de la nit, amb l'entrega i custòdia de la bandera de les festes de Sant Joan

18/06/2023

Ciutadella esclata amb el primer toc de fabiol del Diumenge des Be

Abans de les 9, la plaça Alfons III ja estava ben plena per sentir el primer toc del Diumenge des Be. Primer, l’entrega de la bandera; i després, un dels moments més esperats… el primer toc de fabiol. Les festes de Sant Joan ja són més a prop.

Tothom estava pendent de les finestres del palau Vivó Truyols, la casa senyorial finalment elegida per enguany. La primera aturada a deixar la casa del caixer senyor ha estat a l’Ajuntament, on els ha rebut la nova alcaldessa i s’han assegut a la sala de plens.

L’ambient entre els carrers de Ciutadella ha estat molt familiar durant tot el matí, com en aquesta posada de l’amo de Caloritx. En Magí torna a sortir a la qualcada després de 40 anys i han preparat molt menjar a la casa familiar del seu amic Bernat.

El be, ben guarnit amb flocs de colors per a l’ocasió, ha estat el centre d’atenció durant tot el matí. Carregat per Llorenç Bosch, l’Home des Be d’enguany, que fa descalç totes les visites. Tothom vol tocar la llana del be de Sant Joan, perquè diuen que dona bona sort.

Està previst que les visites acabin al voltant de les onze de la nit, a casa del caixer casat, per fer l’entrega i custòdia de la bandera de les festes fins al dia de Sant Joan.

Notícies relacionades >

18/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT