política

Ciutadella invertirà 5 milions estalviats en comprar La Pau, on hi construirà la nova Escola de Música

L'ajuntament acumula 20 milions de pressupost congelats, el major de Menorca, que no haurà de cedir a l'Estat

Ciutadella+invertir%C3%A0+5+milions+estalviats+en+comprar+La+Pau%2C+on+hi+construir%C3%A0+la+nova+Escola+de+M%C3%BAsica

Les administracions de Menorca no hauran de cedir a l’Estat els 100 milions d’euros que tenen estalviats als bancs però, en no haver-se aprovat dijous el Reial decret llei al Congrés, tampoc no podran disposar de bona part d’aquests diners per a inversions.

L’Ajuntament de Ciutadella ja ha decidit, però, què farà amb els 5 dels 21 milions de superàvit que sí que pot emprar. Invertirà un milió d’euros a comprar 2.700 metres quadrats de la plaça de La Pau. També gastarà dos milions més en expropiació de terrenys, per complir sentències fermes, i reforçarà l’atenció social per mor de la Covid-19. Seran actuacions per valor de 5,3 milions d’euros. Els 15 restants que té al banc no els haurà de cedir a l’Estat.

El romanent de Maó, en canvi, és molt inferior, de només 2 milions, i aquest municipi tenia l’esperança de poder emprar-lo amb la flexibilitat que permetia el Reial Decret-llei frustrat.

El Consell de Menorca, de la seva banda, amb un romanent de 39 milions d’euros, encara no ha pres cap decisió al respecte.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més per Menorca i Unides Podem veuen arriscat substituir la torre de control física de l’Aeroport per una de virtual

Defensen la convivència dels totes dues per evitar l'aïllament de l'illa en cas de fallida del sistema remot, que s'implementarà...

Joan Riutort, nou batle de Santa Eugènia

El cap de llista de l'agrupació electoral FSE substitueix el socialista Pep Lluís Urraca al capdavant del consistori taujà

Francina Armengol: “Aviat hi haurà oci nocturn en condicions de seguretat”

Els organitzadors de grans esdeveniments hauran de realitzar una avaluació de risc prèvia