política

Els informes interns de l’Ajuntament de Ciutadella confirmen el “lamentable” descontrol en la gestió de l’escorxador

El PP ha duit el cas a la Fiscalia en haver acreditat que es factura fins a 10 vegades més pel cost del servei

Els+informes+interns+de+l%27Ajuntament+de+Ciutadella+confirmen+el+%26%238220%3Blamentable%26%238221%3B+descontrol+en+la+gesti%C3%B3+de+l%27escorxador

El Partit Popular ha denunciat els responsables de l’escorxador de Ciutadella davant la Fiscalia, per una presumpta malversació de doblers públics. Un informe emès per la secretària i l’interventor de l’ajuntament confirma la manca de control i que, en dos anys, s’ha pagat 10 vegades més pel transport dels animals a sacrificar. Emperò, la regidora es defensa i diu que no s’hi ha comès cap irregularitat.

Els dos informes conjunts emesos per les àrees de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament de Ciutadella són eloqüents. Parlen d’anomalies en la prestació del servei, d’incompliments de contracte i de manca de control del servei. Unes irregularitats que el Partit Popular ha vingut assenyalant de manera repetida i que l’han dut, finalment, a posar el cas en mans de la Fiscalia. Una de les més evidents fa referència al preu del transport, que des de novembre del 2018 s’ha encarit més d’un 1.000%.

Tot i el recompte de les anomalies que s’observen en els dos informes, als quals ha tingut accés IB3, la regidora no tan sols nega que s’hagin comès irregularitats, sinó també que aquestes es facin constar als dictàmens.

Els informes de Secretaria i Intervenció recorden que el contractista en cap cas pot variar les condicions del contracte unilateralment. Recomanen revisar les factures emeses entre l’octubre del 2018 i març del 2020 per l’adjudicatari, atès, assenyalen, que els preus aplicats no són correctes. Consideren urgent iniciar la tramitació de l’expedient per licitar el servei d’escorxador i tramitar un nou contracte de transport de canals, que es realitza fora de contracte.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol reclama a la Comissió Europea que doni suport al sector turístic per reactivar l’economia balear

La presidenta del Govern ha afirmat haver explicat que "noltros som els que tenim la situació pitjor"

Menorca posposa almenys una setmana la petició per retardar el toc de queda a la mitjanit

La presidenta assumeix la proposta de la patronal, però alerta que la pandèmia ha crescut a l'illa: de 24 a...

El Govern demana a la Comissió Europea criteris per garantir la seguretat sanitària dels viatgers

Francina Armengol ha fet la petició a Ursula von der Leyen que ha participat a la Conferència de Presidents