SOCIETAT

Ciutadella posa en marxa el programa “A Prop” per ajudar a persones grans en situació de risc

Per fer-ho possible, l'Ajuntament ha creat una xarxa de voluntaris per conèixer els casos que necessiten l'ajuda de Serveis Socials


Ciutadella posa en marxa el programa “A Prop” per detectar i ajudar persones grans que pateixen una situació de risc, de soledat o que es troben aïllades. Per fer-ho possible, l’Ajuntament ha creat una xarxa de voluntaris als barris de la ciutat per conèixer els casos que necessiten l’ajuda de Serveis Socials.

Hi ha persones grans que viuen soles i d’altres mancades de recursos. N’hi ha de vulnerables davant estafes o robatoris, d’altres que manifesten pors o inquietuds… o que fins i tot no duen una bona alimentació o higiene. Són situacions quotidianes, però que no arriben a Serveis Socials, perquè no són fàcils d’identificar ni de combatre. Per intentar posar-hi remei, Ciutadella ha posat en marxa el programa “A Prop”, que té com a objectiu detectar i ajudar les persones grans que experimenten alguna d’aquestes carències.

Aquests aliats o radars poden ser des de vesins, entitats o persones voluntàries… fins a perruqueries, comerços o farmàcies qui veuen el dia a dia d’aquestes persones i poden identificar millor aquestes situacions.

Quan hi detecten un cas, Serveis Socials fa una visita al domicili de la persona major per comprovar-ne les necessitats i actuar per solucionar-les, de maneracoordinada amb altres entitats i serveis.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |