X

Cladera no veu en la pèrdua del govern al Consell de Mallorca un càstig a la gestió socialista

La presidenta en funcions del PSIB-PSOE confirma que continuarà al Consell com a cap de l'oposició

29/05/2023

Cladera no veu en la pèrdua del govern al Consell de Mallorca un càstig a la gestió socialista

La presidenta en funcions del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en la roda de prensa del PSIB -PSOE tot d'una en conèixer-se els resultats de les eleccions

Redacció

La presidenta en funcions del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, del PSIB -PSOE, no veu en la derrota del pacte d’esquerra en les eleccions locals d’ahir, el qüestionament de la gestió del govern del pacte de progrés, “o almanco de la part socialista” de l’entesa tripartida a la institució insular. En declaracions al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, la política poblera ha confirmat que continuarà com a cap de l’oposició al Palau Reial. El partit socialista ha perdut un conseller al consell mallorquí, però Cladera interpreta el percentatge de vots obtinguts, que s’ha mantingut en un context “d’onada a escala estatal”, que ha suposat l’ascensió de la dreta. Idèntica valoració fa respecte del fins ara soci seu a l’executiu mallorquí, Més per Mallorca; sí que hi veu el vot de càstig, per influència política en l’àmbit de l’Estat, per a Unides Podem.

A partir d’ara, diu Cladera que li preocupa un govern de Mallorca “atrapat per l’extrema dreta” i veu perillar “els avenços i la feina aconseguida” en els darrers vuit anys. “Em preocupen els retrocessos en política social, cultural i de preservació de territori; La turística, no crec que sigui mesurada i amb seny; què passarà amb la llengua, el col·lectiu LGTBI o el canvi climàtic?”, s’ha preguntat l’encara mandatària.

“Continuaré a l’oposició, sempre ho he dit: que estaré on em situïn les urnes; i estarem atents per defensar el que s’ha aconseguit fins ara”, conclou.

29/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris