X

Clam entre més de 2.000 pares per endarrerir l’edat en què els fills tenen mòbil

Segons UNICEF, a les Illes els infants tenen el primer mòbil als 11 anys

08/11/2023

Clam entre més de 2.000 pares per endarrerir l’edat en què els fills tenen mòbil

Mercè Valero

Laura Moyà i Xim Fuster tenen un fill que al setembre va entrar a l’institut i van decidir no donar-li encara telèfon mòbil. Però es van trobar molt sols, perquè el seu fill era gairebé l’únic que no en tenia. Seguint iniciatives similars de Catalunya, dilluns van crear el grup ‘Adolescència lliure de mòbil’. Pensaven que no tindrien gaire èxit, però tot al contrari: en poques hores, han comprovat que moltes famílies es troben en la mateixa situació. Entre WhatsApp i Telegram, ja s’hi han afegit 2.000 persones.

Segons UNICEF, a les Illes els infants tenen el primer mòbil als 11 anys. “Estàs entregant un Ferrari a una persona que no sap conduir”, diu Moyà. Els psicòlegs alerten que a aquesta edat no tenen prou maduresa i autocontrol per gestionar-lo. I els genera dèficit d’atenció i de concentració, a més de nerviosisme i ansietat, tal com apunta la psicòloga Margalida Serra. A més, recorda Fuster, internet presenta altres riscos, com la pornografia, el ciberassetjament i l’adicció al joc.

El grup vol conscienciar els pares perquè endarrereixin l’edat en què donen dispositius intel·ligents als seus fills. L’objectiu ara és organitzar-se, fer grups de treball i aconseguir avanços. També insten la Conselleria d’Educació a fer que els mòbils no entrin a cap centre de secundària.

Notícies relacionades >

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris