X

S’obre de nou el debat sobre l’ús dels mòbils en els adolescents

Una iniciativa sorgida a Catalunya entre un grup de pares per endarrerir l'ús dels telèfons mòbils fins als 16 anys arriba a les Balears 

08/11/2023

S’obre de nou el debat sobre l’ús dels mòbils en els adolescents

Imatge d'arxiu.

Anselm López

La iniciativa sorgida entre un grup de pares per endarrerir l’ús dels telèfons mòbils fins als 16 anys ha arribat a les Balears. El moviment s’ha iniciat en un grup de Whatsapp i Telegram creat per una família per fer un grup de debat i organitzar-se. En un sol dia, més d’un miler de persones aquí a les illes han passat a formar-ne part.

Abans, aquest moviment ja ha agafat força a Catalunya. A més d’impulsar xerrades informatives, també preparen una manifestació i no descarten promoure una iniciativa legislativa popular per reclamar que els aparells es prohibeixin a les escoles i instituts. El grup l’han iniciat uns pares que rebutgen la pressió social de regalar un telèfon als fills just quan comencen l’institut, als 11 anys. Una iniciativa molt ben rebuda per molts, tot i que els membres d’aquest grup consultats per IB3 recorden que els responsables dels infants més enllà d’iniciatives, son les pròpies famílies. Algunes mares explicaven, a més, que les pròpies aplicacions demanen obertament als infants si volen desfer-se del control parental a partir dels 14 i que si ells, voluntàriament no accedeixen, poden tallar el fil, cosa que complica molt la relació familia-adolescent-dispositiu.

D’altra banda, la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Mallorca, la FAPA, vol crear una assemblea per debatre quins són els riscos i avantatges de l’ús del telèfon mòbil i la digitalització. La presidenta de la FAPA, Cristina Conti, no és partidària de demonitzar els telèfons mòbils i caure en una actitud negacionista, i assenyala que és important fer un debat profund. Conti tampoc no veu amb mals ulls que els adolescents puguin anar a l’institut amb el telèfon mòbil, sempre que hi hagi un control.

El passat mes de febrer, un estudi elaborat per la Universitat de les Illes Balears, per encàrrec de l’Institut Balear de la Dona, va revelar que un 90 per cent dels joves d’entre 13 i 18 anys enquestats, assegurà que havia consumit pornografia en els darrers anys.

Notícies relacionades >

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris