X

Club Nàutic d’Eivissa, un segle obrint una porta al mar

L'entitat de Vila ha defensat la difusió esportiva i la inclusió social des de la seva fundació

19/04/2024

Club Nàutic d’Eivissa, un segle obrint una porta al mar

El Club Nàutic d’Eivissa va hissar les veles el 27 de febrer de 1925, fa ja 99 anys. Va néixer amb voluntat d’obrir el mar a tota la societat eivissenca: amb privilegiats i humils navegant plegats, amb unes primeres regates que es disputaven dins el port de Vila.

Durant gairebé un segle, amb l’única aturada de la Guerra Civil, el Nàutic ha mantingut la seva activitat i els seus principis i valors i els ha estès a persones que només podien somiar a gaudir de la mar. El programa ‘Un mar de possibilitats’ fa 20 anys que fa possible aquest somni per a persones amb dificultats greus.

Durant la seva travessia, el Nàutic ha rebut reconeixements com la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa, el 2009, i el Premi Ramon Llull del Govern, el 2018.

Amb 99 anys, prop del centenari, ha rebut la pitjor envestida. Una seca amenaça la nau sencera. La topada és molt greu i ha obert una via d’aigua. En els darrers mesos, l’entitat ha fet una crida per evitar el naufragi amb la campanya ‘Salvem es Club’, que ha mobilitzat tota la societat eivissenca.

Dimecres que ve, en una assemblea extraordinària, els socis decidiran si continuen la lluita a l’espera d’una oportunitat per reflotar la nau.

Notícies relacionades >

19/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris