X

Com afegir el passaport Covid a la cartera virtual del mòbil per a ensenyar-lo fàcilment

El més còmode és tenir-lo guardat en una "cartera digital", una aplicació que variarà depenent de si utilitzem iPhone o Android

01/12/2021

Com afegir el passaport Covid a la cartera virtual del mòbil per a ensenyar-lo fàcilment


On i com sol·licitar el Certificat Covid?

Tot apunta que el passaport Covid serà un element més en el dia a dia de la nova normalitat. Com la cartera, el mòbil o les claus de casa, objectes que es donen per fet i que oblidar-se’ls, que algun cop sempre passa, pot trasbalsar un matí de dilluns o una nit de festa. Per això millor tenir-los a mà i de la forma més còmoda possible.

Si encara no heu descarregat el vostre passaport Covid, aquí teu l’enllaç per fer-ho. Si l’heu descarregat en el mòbil o a l’ordinador, és molt possible que tingueu un document PDF o una captura de pantalla d’un codi QR, com un codi de barres però amb forma quadrada.

Quan en un restaurant, un local d’oci nocturn, un refugi o un gimnàs, per exemple, se’ns demani ensenyar el document, només serà necessari el codi QR, que el personal de l’establiment escanejarà.

Per no haver de buscar cada cop el fitxer entre un oceà d’arxius, o per no perdre’l si optem per imprimir-lo, pot ser molt útil tenir guardat el codi QR en el mòbil, de manera que puguem trobar-lo en un «clic». El més còmode és tenir guardat en una “cartera digital”, una aplicació que variarà depenent de si utilitzem iPhone o Android.

Si tenim un mòbil iPhone, l’aplicació més senzilla per a guardar el passaport covid serà la cartera o ‘Apple Wallet’. Per a usar-ho, només serà necessari entrar en una web com Get Covid Pass EU, adjuntar el document PDF i afegir el passaport a l’Apple Wallet.

En cas de tenir un mòbil Android, la “cartera” on guardarem el passaport serà Google Pay o YourWallet. Hi ha altres aplicacions, però aquestes són dues de les més habituals. A través de la mateixa web, Get Covid Pass EU, pugem el PDF o la captura de pantalla amb el codi QR, seguim les indicacions, són senzilles, i ja tenim el passaport Covid guardat a la cartera. 

També hi ha pàgines web especialitzades en tecnologia on es poden consultar altres possibilitats a l’hora de guardar el passaport Covid en el mòbil.


Les comunitats que han implantat el passaport Covid

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris