X

On i com sol·licitar el Certificat Covid?

Es pot demanar tant en format electrònic com en paper a través dels quatre sistemes habilitats pel Servei de Salut

29/11/2021

On i com sol·licitar el Certificat Covid?


Tota la informació sobre el certificat Covid

L’únic organisme públic amb la potestat d’atorgar el Certificat Covid Digital UE, també anomenat Passaport Covid, tant en format electrònic (PDF o QR) com en paper, és el Servei de Salut de les Illes Balears. Aquesta entitat posa a disposició de la ciutadania 4 sistemes diferents, habilitats progressivament des de la posada en marxa del certificat el passat 1 de juliol, perquè tothom que ho necessiti a l’hora de viatjar a països de la Unió Europea ho pugui sol·licitar i obtenir.

El Certificat Covid Digital (CCD) UE es pot sol·licitar i rebre a partir de les següents vies:

PORTAL DEL PACIENT

Accedint-hi amb un codi facilitat per SMS, la @Clave PIN, la @Clave permanent o amb el DNIe/Certificat electrònic, al Portal del Pacient es poden descarregar el Certificat Covid en format electrònic (PDF o QR) les persones donades d’alta al Servei de Salut de les Illes amb targeta sanitària individual. És essencial que les dades de contacte i administratives es trobin actualitzades per poder realitzar la sol·licitud.

A més, com a novetat, el Govern ha habilitat un altre procediment per poder obtenir-ne més fàcil i ràpidament el Certificat Covid Digital UE. Concretament, emplenant el formulari disponible a la web del Portal del Pacient amb les dades requerides: el CIP (Codi de Identificació de l’Administració Sanitària), la data de naixement, els últims dígits del telèfon mòbil i el codi de la Seguretat Social. Una vegada completat i enviat el formulari, l’usuari rebrà directament al seu mòbil un codi SMS a partir del qual podrà descarregar-se el certificat.

APP CITA PRÈVIA GOIB

Gràcies a la creació de l’aplicació mòbil gratuïta App Cita Prèvia GOIB per part del Servei de Salut de les Illes i la Fundació BIT, totes aquelles persones amb telèfons mòbils amb sistemes operatius Android i iOS poden descarregar-se dit certificat a través de la identificació d’usuari @Clave PIN.

PUNT D’ATENCIÓ D’EMISSIÓ DE CERTIFICATS

Els punts d’atenció presencial a la ciutadania repartits per totes les Illes també emeten el CCD UE. No obstant, s’haurà de demanar cita prèvia omplint un formulari digital, al qual s’ha de seleccionar el punt de recollida desitjat i introduir les dades personals. A continuació, es rebrà un correu electrònic de confirmació amb la cita reservada.


Com afegir el passaport Covid a la cartera virtual del mòbil per a ensenyar-lo fàcilment

CORREU POSTAL CERTIFICAT / RECOLLIDA A UN PUNT D’EMISSIÓ DE CCD

Emplenant el formulari digital per sol·licitar l’emissió i enviament per correu postal certificat o recollida a un punt d’emissió de CCD, habilitat per part del Servei de Salut de les Illes Balears, la ciutadania pot demanar tant el Certificat Covid Digital UE de vaccinació com el de recuperació de la malaltia. Aquest sistema no permet sol·licitar el Certificat Covid Digital UE de Prova de Diagnòstic d’Infecció Activa (PDIA), és a dir, PCR i prova d’antígens, de resultat negatiu per a SARS-COV-2.

Cal recordar que tota persona que no tingui accés a les vies digitals facilitades pel Govern per sol·licitar el CCD UE pot dirigir-se a la farmàcia més propera, on l’ajudaran a realitzar-ne el tràmit de sol·licitud, com ja avançarem aquí.

El Certificat Digital Covid UE o Passaport Covid, gratuït, segur, fiable i vàlid a tots els països de la Unió Europea, permet la lliure circulació pels estats membres de la UE en el transcurs de la pandèmia, informant i acreditant l’estat de salut dels viatgers en relació a la Covid-19.

Concretament, el CCD UE acredita que la persona en qüestió ha rebut una o dues dosis de la vacuna contra la Covid-19, s’ha recuperat de la malaltia o s’ha fet una prova diagnòstica que ha resultat negativa. Aquest certificat inclou un codi QR que, a la seva arribada al país de destinació, el viatger haurà d’escanejar i verificar.

D’altra banda, el certificat de vacunació, emès per les autoritats sanitàries de cada país per informar, una vegada assolida, sobre la pauta de vacunació completa, només permet l’entrada a Espanya sense restriccions.

29/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris