X

Com és una casa sostenible a fora vila de Manacor?

Està feta de formigó cel·lular i estalvia un 80 per cent d'energia

28/09/2023

Com és una casa sostenible a fora vila de Manacor?

La casa està feta a partir de formigó cel·lular. Els blocs pesen tan poc com el suro i permeten un aïllament superior al del formigó tradicional, explica Joan Brunet, arquitecte tècnic.

Sí que és cert, en tot cas, que la petjada de carboni no és nul·la, perquè aquest material arriba de Catalunya. No és descartable, però, que en sorgeixin indústries locals si la seva demanda creix: “el 80% de les cases que faig són sostenibles, la gent n’està de cada vegada més conscienciada”, diu Brunet. 

Aquesta construcció rebrà el certificat d’eficiència energètica òptima. Serà el que diuen en l’argot, una passivhaus. Els criteris a grans trets són l’excel·lència en la ventilació, l’orientació de la casa, i l’aïllament: “feim un benefici al propietari i al Medi Ambient”, conta Jaume Caldentey, gerent de Projectes i Obres JCA i constructor d’aquesta casa manacorina.

L’energia elèctrica s’obté únicament de plaques solars i en el conjunt s’obté una casa que empra un 80 per cent manco d’energia que una de normal. Constructor i aparellador fan feina amb aquesta mateixa convicció: la casa sostenible també pot ser de fusta o de tova, és la casa del futur.

I quant més val fer una casa sostenible? Ara ja no gaire més, coincideixen. Aproximadament un 10 per cent més que fer-la amb materials corrents.

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris