X

Com es viu la pandèmia a la Xina? Confinaments per barriades i certificat Covid als súpermercats

Vanessa Willenberg, mallorquina de pares alemanys viu allà d'ençà que va esclatar la pandèmia

05/01/2022

Com es viu la pandèmia a la Xina? Confinaments per barriades i certificat Covid als súpermercats

Vanessa Willenberg, mallorquina a la Xina d'ençà que esclatà la pandèmia.

Poc podíem imaginar-nos que tot això passaria fa dos anys, a finals del 2019, quan començàvem a rebre notícies d’una malaltia que col·lapsava la Xina, amb centenars d’infectats i desenes de morts… un virus letal que molt aviat s’estendria per tot el món. De llavors ençà, el SARS-COV-2, el coronavirus, ha causat la mort a més de 5 milions de persones i més de 217 milions han estat contagiats per alguna de les seves variants. El que va començar a la Xina va col·lapsar durant uns mesos l’economia mundial, amb conseqüències que no sabem fins quan duraran.

Vanessa Willenberg, mallorquina de pares alemanys, va arribar a la Xina poc abans de l’esclat de la pandèmia. Es va instal·lar a Kunming, a l’est del país, amb un contracte de feina a una universitat xinesa al departament internacional. D’ençà que va arribar al país va viure confinada, amb múltiples normatives i mesures de seguretat. Tot i que no va tenir por, reconeix que ara mateix el virus està molt controlat a la Xina i que poden fer vida normal.

Tot i això, al mínim indici d’un cas positiu s’activa un protocol molt estricte. Quan es detecta un cas positiu es tanca la barriada, ningú pot sortir d’allà, es fan PCR a tothom i als positius ens envien als hospitals per fer quarantena.

A la Xina també tenen un certificat covid que determina si pots entrar o no a diferents establiments. S’utilitza a restaurants, universitats, edificis públics fins i tot als supermercats.

Pel que fa a la vacunació, funciona una mica com a Europa: es fan grans campanyes de vacunació i s’intenta donar arguments perquè la majoria de gent s’administri la vacuna. Però com deim, encara hi ha moltes restriccions, sobretot a l’hora de viatjar. Na Vanessa no pot tornar a Mallorca perquè sinó després no podria tornar a entrar a la Xina. Només els autòctons poden entrar i sortir del país, tot i que han de fer quarantenes obligatòries.


Escolta aquí el reportatge a IB3 Ràdio

05/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT