X

Cas Naia: les acusades es culpen l’una a l’altra de donar a l’alumna de La Salle el gelat que la va matar

Jutgen la responsable dels alumnes al·lèrgics del centre i la monitora de la petita. La Fiscalia demana condemnes de 2 anys de presó per homicidi imprudent. L’acusació particular en reclama penes més altes: 4 anys de presó

05/05/2022

Cas Naia: les acusades es culpen l’una a l’altra de donar a l’alumna de La Salle el gelat que la va matar

Les dues acusades que són jutjades pel cas de la mort de Naia, el maig del 2019, al col·legi La Salle de Palma, es culpen l’una a l’altra d’haver donat a la petita el gelat que la va matar. L’exresponsable d’alumnes al·lèrgics del centre assegura que tenia clar que la nina no podia prendre proteïna de llet i nega haver estat ella qui va facilitar el gelat a la seva monitora. En canvi, la monitora de la petita la contradiu. La dona insisteix que va ser aquesta acusada qui li va donar el gelat per a l’alumna. És més, ha recordat que li va demanar en dues ocasions si estava segura que la nina ho podia menjar i diu que aquesta altra acusada va respondre que no hi hauria problema. La monitora també ha detallat que la menor només va fer una mossegada al sandwich. Diu que, tot d’una, es va queixar de mal de panxa i varen acudir a l’infermeria.

Ambdues són jutjades per homicidi imprudent. La Fiscalia demana que les condemnin a 2 anys de presó. I l’acusació particular en reclama penes més altes: 4 anys de presó. Les acusacions també demanen que inhabilitin les acusades per fer feines relacionades amb l’alimentació de menors. Actualment, encara fan feina al centre i l’exresponsable d’al·lèrgics és ara la responsable del menjador.

 

Mort per xoc anafilàctic

La petita Naia va patir un xoc anafilàctic,  després de menjar un gelat que contenia proteïna de lactosa. Tenia 4 anys. La família de la menor també considerava que l’auxiliar d’infermeria que va atendre la nina havia de ser jutjada. Però el jutge no la va incloure entre els processats. Aquest mes la petita hauria fet 8 anys.

05/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris