La cavalcada de Reis de Palma, en directe per IB3
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
L'Ajuntament ha comprat la finca i vol impulsar-ne la recuperació i la difusió
Aquest mes de maig es du a terme, a Santa Margalida, la primera campanya de neteja per destapar el jaciment arqueològic de sa Cova de sa Nineta. És un poblat talaiòtic que mai no ha estat excavat. La finca on s’ubica, a l’entrada de Son Serra de Marina, ha estat adquirida recentment per l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure la recuperació i la difusió del jaciment.
En pocs dies de feina, la retirada de la vegetació, ja ha tret a la llum alguns murs del poblat talaiòtic de sa Cova de sa Nineta. Un indret que va estar habitat des de l’any 900 aC i durant prop de mil anys i que mai no ha estat excavat.
L’arqueòleg que dirigeix les feines, Jordi Hernández, ha explicat que realment se sap molt poc d’aquest jaciment: “Als anys 60 es va fer la restauració del talaiot, però en realitat no s’ha excavat mai. Aquesta neteja de vegetació ens permetrà veure quines estructures hi ha i començar a pensar com s’estructura aquest poblat”.
Des de fa dues setmanes, la finca és de propietat municipal, la qual cosa permetrà desenvolupar-hi campanyes d’excavació per conèixer-lo més a fons.
Les feines de neteja, les duen a terme els usuaris de l’associació Gira-sol, que ajuda persones amb malalties mentals, en el marc del projecte Arqueocet, que té també un objectiu terapèutic.
Associat al poblat, hi ha el talaiot de sa Cova de sa Nineta, datat de l’any 900 abans de Crist i que va ser restaurat fa dos anys.
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular