economia

Comença la remodelació del Port del Palma

S'han començat a esbucar dos dels edificis del Contramoll-Mollet del port

Comen%C3%A7a+la+remodelaci%C3%B3+del+Port+del+Palma

Ja ha començat la reconversió del Port de Palma i ha estat amb l’esbucament de dos dels edificis de la zona del Contramoll-Mollet, on hi ha els jardins de Sant Elm. Unes construccions dels anys 50 que albergaren oficines i residències i que d’un temps ençà han quedat en desús. Ara, desapareixen per sempre.

El president de l’Autoritat Portuària de Balears ha dit que aquesta actuació suposa “l’inici del canvi radical que patirà la zona portuària de Palma, des del Moll Vell fins a Porto Pi”.

Tots els enderrocs que es generin mentre duri la demolició, pressupostada en 400 mil euros, seran separats i el que es pugui reutilitzar servirà per omplir l’ampliació de l’esplanada del moll de ponent.

Mentrestant, l’APB licitarà un concurs d’idees, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes, per a la remodelació d’aquest espai, on l’objectiu és que quedi obert a la mar. Segons ha explicat Gual de Torrella, que únicament es preservarà la llonja amb un edifici nou i el Club Nàutic. La zona on ara hi ha els Astillers de Mallorca serà on s’ubicarà el futur Museu Marítim.

Les obres a l’espai on s’ha començat a treballar podrien començar a final d’any i, en un futur, també el club nàutic s’haurà d’adaptar a la reconversió d’aquesta zona del port.

L’actuació se suma a la remodelació prevista en aquest altre espai, on se soterraran les prop de 200 places d’aparcament que hi ha. També, a la creació d’un bulevard al Passeig Marítim. Un projecte per al qual s’està elaborant l’estudi de mobilitat que es preveu que estigui enllestit en les pròximes setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Inca acull un cicle per acostar a les empreses la revolució de les plataformes digitals

L'objectiu és posar a l'abast de les empreses les tendències tecnològiques per impulsar els negocis

Els restauradors hauran de triar entre obrir terrassa o interior a partir del 23 de maig

És la proposta que ha fet el Govern, segons les patronals del sector

FITUR preveu atreure 100.000 visitants amb el 50% de cabuda i PCR obligatoris

Serà la primera gran fira turística presencial d'ençà de la pandèmia i les Illes Balears hi seran presents

La plataforma ‘Sí als creuers’ reclama amb urgència el protocol sanitari per tornar a tenir-ne activitat

Pensen que per juliol podrien arribar els primers creuers entre ports nacionals