X

Comencen les obres d’una rotonda per accedir a Raixa

Un projecte de gairebé 800.000 euros que té l'objectiu de disminuir la sinistralitat i augmentar la seguretat dels usuaris de la carretera de Palma a Sóller

25/01/2022

Comencen les obres d’una rotonda per accedir a Raixa

L’encreuament que hi ha ara per arribar a Raixa a la carretera que uneix Palma amb Sóller serà d’aquí a sis mesos una rotonda. Aquest dimarts s’han iniciat les obres per convertir aquest indret en un espai més segur. Actualment és un punt negre, segons el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, el qual ha explicat que “tenien una intersecció complicada amb tres carrils i hem tingut accidents al llarg d’aquests anys”. A més, té molt de trànsit. Com bé recorda el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, aquest punt dona accés a la finca de Raixa, a l’Hospital Joan March, a un centre d’hípica i a la carretera que permet anar de Sóller a Palma.

Per solucionar la problemàtica, s’eliminarà la intersecció actual i s’hi construirà una rotonda. Així, quedarà situada al mig de la carretera i comptarà amb dos carrils de quatre metres cadascun. També es faran dos carrils al camí d’accés a Raixa i s’inclourà una nova aturada de bus en direcció a Palma, ara mateix n’hi ha una cap a Sóller. Un projecte de gairebé 800.000 euros.

A més, s’ha arribat a un acord amb l’IMEDEA per conservar la biodiversitat. “Som consistents del problemes que tenen alguns pol·linitzadors i inclourem dins la rotonda el que anomenam hotel d’insectes i espirals aromàtiques”, ha explicat el conseller Sevillano.

En les pròximes setmanes també es començaran a reformar els túnels de Peguera, la rotonda de Can Valero i un vial per arribar a l’Hospital comarcal d’Inca.

25/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris