X

Comencen les vacunacions massives contra la covid-19 a Son Dureta

El Govern preveu que a partir de març es puguin vacunar els majors de 80 anys

22/02/2021

Redacció

El punt COVID Exprés de l’hospital de Son Dureta es convertirà a partir de demà en el primer punt de vacunació massiva de les Illes. Si fins ara a l’antic hospital només hi havia dues línies de vacunació a partir de demà n’hi haurà 10 que a un ritme màxim de 200 persones cada jornada, fa un nombre de 2.000 persones vacunades al dia, més de 10.000 la primera setmana.

A partir d’aquest dimarts 23 de febrer serà el torn de:

– Oficines de farmàcia
– Psicòlegs
– Fisioterapeutes
– Clíniques veterinàries
– Oftalmòlegs
– Serveis d’assistència a domicili
– Terapèutes ocupacionals
– Protèsics dentals
– Podòlegs
– Banc de Sang i Teixits
– Dietistes
– Personal de laboratori
– Optometristes i auxiliars d’òptica
– Inspectors de Seguretat Social

Segons les previsions del Govern, aquesta darrera setmana de febrer tots els gran dependents de les Illes ja hauran rebut la primera dosi contra la COVID-19.

Pel que fa al mes de març, els responsables sanitaris preveuen que es pugui començar pels majors de 80 anys. No es farà als punts de vacunació massiva sinó als seus centres de salut respectius. Als punts COVID es continuarà vacunant en paral·lel als serveis sanitaris de segona línia i, previsiblement, després els serveis essencials i els docents.

També a partir del primer de març el Govern preveu obrir més punts de vacunació massiva arreu de les Illes. A Palma a més del punt de Son Dureta s’habilitarà el del Poliesportiu Germans Escales, el poliesportiu Mateu Cañellas a Inca i a Manacor l’hipòdrom. A Menorca el recinte firal de Maó i a Ciutadella la sala polivalent de Canal Salat. A Eivissa el Palau de Fires i Congressos i a Formentera encara s’ha de decidir.

 

Coordinació entre les conselleries d’Educació i Salut per la vacunació dels professionals dels centres educatius

La consellera de Salut i, Patricia Gómez, i el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, han mantingut aquest dilluns una reunió per a coordinar l’Estratègia de Vacunació del col·lectiu de professionals dels centres educatius de Balears.

Segons ha informat Salut en una nota de premsa, el col·lectiu de professionals dels centres educatius està conformat en total per 25.000 persones, incloent als docents de l’ensenyament públic, concertada i privada de tots els nivells educatius, des d’infantil a batxillerat i FP; també al personal no docent, com a auxiliars tècnics educatius (ATE), fisioterapeutes, personal d’administració i serveis, educadors de les escoletes de 0 a 3 anys, els monitors dels menjadors escolars i els acompanyants de transport escolar.

A la reunió dels consellers de Salut i Consum i d’Educació i Formació Professional han assistit, així mateix, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, per part de Salut i Consum. Mentre que, per part d’Educació han estat presents en la trobada la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante, i el secretari general de la Conselleria d’Educació i FP, Tomeu Barceló.

Tots han repassat diversos aspectes tècnics i de coordinació relacionats amb el procés per a vacunar als docents en totes les Illes a partir del mes que ve.

D’aquesta manera, conforme el Pla de Vacunació contra la COVID-19 a Balears, a principis de març començarà la vacunació dels docents, els qui s’integren dins del grup 6 de vacunació.

En concret, atès aquest Pla, s’immunitzarà a docents i al personal d’educació infantil i a docents i personal de necessitats educatives especials, que formen el grup 6B, i també a docents i al personal d’educació primària i d’educació secundària, els qui formen el grup 6C.

Cal recordar que aquesta vacunació coincidirà amb la del grup 6A, al qual pertanyen membres de policies locals, forces de seguretat de l’Estat i cossos de bombers, protecció civil i emergències, integrats en el grup 6C. També, de manera simultània, s’efectuarà la vacunació de les persones de més de 80 anys (subgrup 5A).

22/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris