X

Competència conclou que Formentera tanca injustificadament el mercat de lloguer de vehicles

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència ha emès un informe contra la normativa de regulació d'entrada de vehicles a l'illa

23/05/2024

Competència conclou que Formentera tanca injustificadament el mercat de lloguer de vehicles

Un cotxe embarcant rumb a Formentera. Pat Moore / Shutterstock

Un informe de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència, CNMC, conclou que el Consell de Formentera tanca “injustificadament” el mercat de lloguer de cotxes per a nous operadors, ja que en la seva regulació d’entrada de vehicles a l’illa per a aquesta temporada, 2024, només té en compte les empreses que operaven l’any 2019.

La CNMC ha difós aquest dijous els arguments de l’informe que respon a la reclamació d’un operador contra l’acord del Consell de Formentera pel qual es va aprovar el sostre de vehicles i el període d’aplicació, entre el primer de juny i el trenta de setembre d’enguany.

L’informe analitza si, d’acord amb la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat, LGUM, la proposta de regulació “és desproporcionada i suposa una limitació injustificada per als operadors no residenciats a l’illa”.

La CNMC, que a més ha interposat recurs contenciós administratiu contra l’acord de l’administració insular, conclou que l’acord, que exigeix a les empreses de lloguer reduir la seva flota en un 16% respecte de la que tenien el 2019, contravé l’article 5 de la LGUM en tancar de “manera injustificada” el mercat a aquells operadors que haguessin presentat la Declaració responsable d’inici d’activitat turística, DRIAT, aquest any.

D’acord amb l’informe, s’incorre en “un clar perjudici” per a la competència efectiva en els mercats perquè suposa “un tancament de mercat per a nous operadors”, ja que es té en compte els operadors de 2019.

Notícies relacionades >

23/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT