X

Compte enrere per a les Completes de sa Pobla

Una quarantena de cantaires han assajat el Cant de les Completes que donen el sus a l'encesa de foguerons i els balls de dimonis i caparrots

14/01/2024

Compte enrere per a les Completes de sa Pobla

Fa un any que a sa Pobla esperen per tornar a sentir aquesta tonada. El Cor de Sant Antoni ha assajat aquest diumenge el cant de les Completes que dimarts donaran el sus a l’encesa dels foguerons i el ball dels dimonis i caparrots.

Una quarantena de veus que canten les Completes a sa Pobla. Unes completes solemnes que segueixen un protocol per cantar els goigs des de fa més de 45 anys. “Normalment, als pobles es canten els goigs en treure’n la relíquia, aquí en tenim molts, i al protocol s’especifica quins es canten per començar les Completes, després de la lectura i al final”, detalla Cinto Soberats, director del Cor de Sant Antoni.

A l’altre costat de l’església, l’organista Miquel Bennàssar toca aquest instrument amb més de 300 anys d’història. Fa més de 30 anys que les seves mans acompanyen les Completes a sa Pobla. “És un instrument emblemàtic dins els orgues històrics de Mallorca que ha conservat la seva puresa d’estil fins avui dia: és el so viu del passat“, explica.

Aquest dimarts més de 500 persones ompliran l’església durant les Completes solemnes, que donen el sus a l’encesa de foguerons i els balls dels dimonis i caparrots. “Només ve un pic a l’any i ho sentim molt”, expressa Bennàssar. “És l’acte principal de la tribu poblera“, afegeix Soberats.

Notícies relacionades >

14/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT