societat

Concentracions a les Illes en suport a l’1-O

Palma i Eivissa concentren la major part de persones que s'han manifestat en suport a la ciutadania catalana


Centenars de persones s’han concentrat a Cort, a Palma, en suport a l’1 d’octubre. Poc abans també ho han fet al centre de Can Alcover en un acte organitzat per la plataforma Avançam. Ho han fet també per mostrar el seu suport als batles catalans interrogats per la Fiscalia i per manifestar el seu rebuig a les actuacions del govern central, que qualifiquen de dictatorial i indigna.

Al crit de “No ens deixarem robar la democràcia”, “Sí votarem” i “Independència” denuncien una situació que, diuen, no s’ha vist mai en els darrers 40 anys. En el manifest que han llegit i que han signat després molts dels assistents, també han animat els catalans a desobeir les instruccions de Rajoy i anar a votar l’1 d’octubre.

A les 20:00 hores ha començat una manifestació a Vara de Rei, a Eivissa, que ha reunit unes 150 persones. Els assistents han desplegat una pancarta en què es podia llegir “Democràcia és votar”. Una concentració que s’ha convocat, de manera espontània, a través de les xarxes socials, amb el títol: “Eivissa amb Catalunya, contra l’estat d’excepció, per la democràcia i els drets fonamentals”.

Durant l’horabaixa, també l’Institut d’Estudis Eivissencs ha enviat un comunicat per condemnar, segons expliquen, els episodis coercitius a la llibertat d’expressió i la democràcia que s’estan vivint a Catalunya, i reivindiquen el diàleg com l’única via possible per a l’entesa en democràcia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern llança una campanya destinada a prevenir l’explotació sexual d’adolescents

La campanya dirigida per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’IBDONA s'adreça a adolescents amb el lema “Per a...

La torrentada a Ferreries provoca pèrdues de desenes d’hectàrees de terra fèrtil i de sembrat

Les finques afectades demanen una neteja més regular dels torrents per minimitzar els impactes d'aquest fenomen

Cort premia 14 usuaris del transport públic per la seva fidelitat

El guanyador absolut ha utilitzat el servei de l'EMT un total de 2.772 vegades en tan sols un any

El Consell de Mallorca promou 57 accions perquè el català sigui a tots els àmbits de la societat

Les propostes s'inclouen a Molt a favor, un llibre escrit per set lingüistes compromesos amb la llengua catalana