X

Conclouen les excavacions al cementiri de Son Carrió sense trobar cap milicià republicà

Sí que s'han localitzat restes humanes infantils o d'edat avançada

07/12/2023

Conclouen les excavacions al cementiri de Son Carrió sense trobar cap milicià republicà

Imatge del cementiri de Son Carrió. / CAIB

L’UTE formada per la Societat de Ciències Aranzadi i ATICS S.L. ha donat avui matí per acabades les excavacions al cementiri de Son Carrió sense que s’hagin localitzat restes que, a priori, puguin correspondre a enterraments de milicians republicans.

La primera fase de les excavacions a Son Carrió es va iniciar el passat 20 de novembre en una zona enjardinada situada al nord-est del cementiri, a la dreta de l’entrada principal. En aquella intervenció es varen documentar grans quantitats d’enterraments ordinaris datats principalment de finals del segle XIX i alguns de mitjan segle XX, però no es trobaren restes que poguessin correspondre a possibles milicians republicans. Al llarg d’aquesta setmana s’ha procedit al cobriment d’aquest primer parterre amb les restes humanes retornades al seu estat original.

L’UTE ha comunicat que en un segon parterre excavat a l’àrea esquerra, més proper a la porta antiga, s’ha evidenciat que l’evolució del cementiri seguia la del primer parterre, amb enterraments ordinaris a una profunditat de metre i mig i on s’han localitzat restes humanes infantils o d’edat avançada, però cap resta que pogués correspondre a milicians republicans.

Han afegit que s’han localitzat també restes amb desconnexió anatòmica producte de les remocions que el cementiri ha sofert al llarg dels anys. Aquest fet, ha indicat l’UTE, ha fet que els enterraments més superficials, que podrien ser els dels possibles milicians, s’hagin anat deteriorant i removent.

Després d’aquesta intervenció s’ha decidit procedir també al cobriment d’aquest segon parterre, retornant les restes humanes al seu estat original, amb el qual es donen per acabades les tasques d’excavació al cementiri de Son Carrió.

Notícies relacionades >

07/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris