economia

Les condicions per a l’obertura del petit comerç a partir del 4 de maig

Els establiments de menys de 400 metres quadrats poden obrir si atenen un client per cada treballador i desinfectant dues vegades al dia


Aquest dilluns els establiments de menys de 400 metres quadrats podran tornar a obrir. Els clients només podran anar a comprar a les botigues del seu municipi. Podran obrir però han de garantir una sèrie de mesures d’higiene i de seguretat:

S’establirà un sistema de cita prèvia i amb atenció individualitzada als consumidors. Per tant, només acceptaran un client per cada dependent. Hauran de prioritzar l’atenció als clients de més de 65 anys en les franges habilitades per a les seves sortides, entre 10 del matí i 12 del migdia i entre les 7 i les 8 del vespre. Hi haurà d’haver mampares de separació entre clients i treballadors i respectar els dos metres de separació interpersonal. Caldrà netejar i desinfectar els espais dues vegades cada dia, una coincidint amb l’horari de tancament. La roba que facin servir els dependents o els treballadors dels comerços també s’haurà de rentar diàriament. A les botigues de roba i calçat, les peces que s’hagin emprovat els clients hauran de ser desinfectades abans de tornar-les als prestatges. També s’haurà de netejar cada emprovador després que hi hagi passat el client. En el cas de les perruqueries, centres d’estètica i de fisioteràpia, tant els clients com els treballadors hauran de portar sempre posada la mascareta.

Pel que fa als bars i restaurants, establiran un servei d’entrega a domicili i recollida de comandes. Estarà prohibit consumir a l’interior. El client haurà de fer la comanda per telèfon o en línia i tindrà un horari de recollida per evitar les aglomeracions. A l’entrada dels locals hi haurà d’haver gel hidroalcohòlic.

Els esportistes d’alt nivell podran fer entrenaments individuals a l’aire lliure, sempre dins la província de residència, amb el seu entrenador. No és el cas dels esportistes professionals i federats. Aquests podran entrenar-se a l’aire lliure sols, dos cops al dia a les franges habilitades per practicar esport dins del seu municipi de residència. En el cas d’esports adaptats, podran anar acompanyats d’una altra persona. Els membres de clubs que participin en lligues professionals podran fer entrenaments individuals en les instal·lacions dels clubs.

A partir de demà també entra en vigor l’obligació d’utilitzar mascaretes al transport públic. De fet, el Govern en distribuirà 352.000 a les principals estacions de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern vol allargar la temporada turística fins a final d’any

L'executiu balear invertirà més de 3 milions d'euros en promocionar i incentivar el turisme espanyol. Entre les accions previstes, destaquen...

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

S'inverteixen més de 76 milions d'euros i preveuen iniciar la construcció la tardor que ve

‘Boom’ immobiliari a Gènova

Es multipliquen les promocions de xalets de luxe a la zona des Collet del nucli palmesà i les compres de cases per part d'estrangers rics