economia

Les condicions per a l’obertura del petit comerç a partir del 4 de maig

Els establiments de menys de 400 metres quadrats poden obrir si atenen un client per cada treballador i desinfectant dues vegades al dia


Aquest dilluns els establiments de menys de 400 metres quadrats podran tornar a obrir. Els clients només podran anar a comprar a les botigues del seu municipi. Podran obrir però han de garantir una sèrie de mesures d’higiene i de seguretat:

S’establirà un sistema de cita prèvia i amb atenció individualitzada als consumidors. Per tant, només acceptaran un client per cada dependent. Hauran de prioritzar l’atenció als clients de més de 65 anys en les franges habilitades per a les seves sortides, entre 10 del matí i 12 del migdia i entre les 7 i les 8 del vespre. Hi haurà d’haver mampares de separació entre clients i treballadors i respectar els dos metres de separació interpersonal. Caldrà netejar i desinfectar els espais dues vegades cada dia, una coincidint amb l’horari de tancament. La roba que facin servir els dependents o els treballadors dels comerços també s’haurà de rentar diàriament. A les botigues de roba i calçat, les peces que s’hagin emprovat els clients hauran de ser desinfectades abans de tornar-les als prestatges. També s’haurà de netejar cada emprovador després que hi hagi passat el client. En el cas de les perruqueries, centres d’estètica i de fisioteràpia, tant els clients com els treballadors hauran de portar sempre posada la mascareta.

Pel que fa als bars i restaurants, establiran un servei d’entrega a domicili i recollida de comandes. Estarà prohibit consumir a l’interior. El client haurà de fer la comanda per telèfon o en línia i tindrà un horari de recollida per evitar les aglomeracions. A l’entrada dels locals hi haurà d’haver gel hidroalcohòlic.

Els esportistes d’alt nivell podran fer entrenaments individuals a l’aire lliure, sempre dins la província de residència, amb el seu entrenador. No és el cas dels esportistes professionals i federats. Aquests podran entrenar-se a l’aire lliure sols, dos cops al dia a les franges habilitades per practicar esport dins del seu municipi de residència. En el cas d’esports adaptats, podran anar acompanyats d’una altra persona. Els membres de clubs que participin en lligues professionals podran fer entrenaments individuals en les instal·lacions dels clubs.

A partir de demà també entra en vigor l’obligació d’utilitzar mascaretes al transport públic. De fet, el Govern en distribuirà 352.000 a les principals estacions de les Illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Airbnb ofereix iots i velers com a apartaments turístics sense llicència

La plataforma els publicita com a Allotjaments Únics a ports de les Balears a un preu mitjà de 150 euros...

La vaga de fems a Menorca s’estén a Sant Lluís i CCOO no veu segur que es pugui donar per resolt ja el conflicte

Si l'assemblea de treballadors no ratifica aquest dilluns la desconvocatòria, tambñe aturaran els treballadors des Mercadal

La sostenibilitat dels restaurants més enllà del “quilòmetre zero”

Envasos comestibles i roba reciclada, dues de les propostes del Congrés de Gastronomia i Turisme Sostenible

CCOO, sobre la vaga de fems: “El nou preacord serà definitiu perquè no deixa fora a ningú”

La protesta continua fins que els treballadors no ratifiquin el pacte aquest dilluns en assemblea