X

Confinen 70.000 persones pel brot de La Marinya (Lugo)

La mesura afecta 14 municipis. No s'hi podrà entrar o sortir sense justificació

05/07/2020

Confinen 70.000 persones pel brot de La Marinya (Lugo)

Catorze municipis de la regió sanitària de La Marinya, a Lugo, seran aïllats per un brot de coronavirus. La mesura afecta unes 70.000 persones. Durant cinc dies no s’hi podrà entrar ni sortir, excepte per anar a fer feina o altres causes justificades.

El brot de coronavirus de la comarca gallega de La Marinya ha arribat als 106 positius, després de sumar 21 nous casos. El servei de salut autonòmic està tenint dificultats per acotar els contagis. L’aïllament de la comarca comença a partir de mitjanit, segons ha avançat la Xunta als batles dels 14 municipis afectats. No s’hi podrà entrar ni sortir, excepte per causes justificades, com anar a fer feina.

La mobilitat a l’interior de la comarca estarà permesa, però amb condicions. L’ús de la mascareta serà obligatori en espais públics tancats i a l’aire lliure, i es prohibiran les reunions de més de 10 persones. Es creu que l’inici del brot, amb els primers casos detectats el 23 de juny, va tenir relació amb una trobada familiar.

Són mesures semblants a les que van entrar en vigor ahir a Lleida. La Generalitat ha advertit que el confinament perimetral de comarca d’El Segrià podria durar més de dues setmanes. La regió sanitària de Lleida ha registrat les darreres 24 hores 140 nous casos de coronavirus.

Això, mentre que a Albacete continuen aïllades 18 persones que viuen en sis habitatges d’aquest edifici. El confinament ha estat causat per un brot que afecta nou persones de dues famílies diferents. Tres estan hospitalitzades.

05/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT