societat

Consell i ajuntaments de Menorca invertiran 4 milions d’euros en 33 projectes de millora d’infraestructures

El Pla Insular de Cooperació destina 1,5 milions a obres i serveis municipals i 1 milió a millora de zones turístiques

Consell+i+ajuntaments+de+Menorca+invertiran+4+milions+d%27euros+en+33+projectes+de+millora+d%27infraestructures

El Pla Insular de Cooperació (PIC) del Consell de Menorca 2020 preveu destinar 1,5 milions a obres i serveis de competència municipal i un milió més a feines de millora de zones turístiques. Aquests doblers serviran per a sufragar com a mínim una part dels 33 projectes presentats pels vuit municipis de Menorca; una xifra que amb l’aportació dels ajuntaments s’incrementa fines els 3.922.320 euros. Però les aportacions dels consistoris varien. Alaior, per exemple, gairebé aporta les tres quartes parts del pressupost; mentre que Ciutadella no hi posa ni un euro.

El projecte de major import del PIC 2020 és la construcció del nou Casal Jove d’Alaior (742.455 euros) que es començarà a executar abans de finals d’any per donar una segona vida a l’antic edifici de L’Hogar. També a Alaior es culminarà la reforma del passeig de Cala en Porter.
Per imports darrere del Casal Jove d’Alaior hi ha la reforma integral del segon tram dels carrers Ses Moreres, Sant Jordi i Bastió de Maó (600.000 euros). A Es Mercadal la inversió més gran és per a instal·lar un dipòsit d’aigua a la urbanització de Coves Noves (215.949 euros) i a Ciutadella entre els projectes de major import hi ha una xarxa de recollida de pluvials a Cala en Blanes (231.360 euros). Bona part d’aquests projectes -també els més petits- tenen com a denominador comú els vectors ambientals.

Com a novetat, per primera vegada l’aportació del Consell de Menorca al PIC es fracciona en dos anys, el 80% anirà a càrrec del pressupost de l’any que ve i el 20 al de 2022.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vaca Street Art torna a Alaior, sis anys després

Els artistes Tanus, Pau Sintes o Zaca han decorat el municipi amb les seves obres

Alliberen dues tortugues marines que van arribar ferides a la costa de Ciutadella fa dos mesos

Amb aquestes, ja són 9 les tortugues marines que han arribat aquest estiu a l'illa

Una furgoneta es cala foc a la carretera general de Menorca per causes que es desconeixen

Els bombers han actuat a la zona per apagar les flames, que no han causat danys al conductor, tot i...

Un centenar de persones es manifesten a Maó contra la visita dels reis a l’illa

La protesta ha estat organitzada per les forces d'esquerra i republicanes de Menorca, amb l'excepció del PSOE, sota el lema...