societat

Consell i ajuntaments de Menorca invertiran 4 milions d’euros en 33 projectes de millora d’infraestructures

El Pla Insular de Cooperació destina 1,5 milions a obres i serveis municipals i 1 milió a millora de zones turístiques


El Pla Insular de Cooperació (PIC) del Consell de Menorca 2020 preveu destinar 1,5 milions a obres i serveis de competència municipal i un milió més a feines de millora de zones turístiques. Aquests doblers serviran per a sufragar com a mínim una part dels 33 projectes presentats pels vuit municipis de Menorca; una xifra que amb l’aportació dels ajuntaments s’incrementa fines els 3.922.320 euros. Però les aportacions dels consistoris varien. Alaior, per exemple, gairebé aporta les tres quartes parts del pressupost; mentre que Ciutadella no hi posa ni un euro.

El projecte de major import del PIC 2020 és la construcció del nou Casal Jove d’Alaior (742.455 euros) que es començarà a executar abans de finals d’any per donar una segona vida a l’antic edifici de L’Hogar. També a Alaior es culminarà la reforma del passeig de Cala en Porter.
Per imports darrere del Casal Jove d’Alaior hi ha la reforma integral del segon tram dels carrers Ses Moreres, Sant Jordi i Bastió de Maó (600.000 euros). A Es Mercadal la inversió més gran és per a instal·lar un dipòsit d’aigua a la urbanització de Coves Noves (215.949 euros) i a Ciutadella entre els projectes de major import hi ha una xarxa de recollida de pluvials a Cala en Blanes (231.360 euros). Bona part d’aquests projectes -també els més petits- tenen com a denominador comú els vectors ambientals.

Com a novetat, per primera vegada l’aportació del Consell de Menorca al PIC es fracciona en dos anys, el 80% anirà a càrrec del pressupost de l’any que ve i el 20 al de 2022.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Mig centenar de caravanes protesta per tenir els mateixos drets que les embarcacions d’esbarjo

Demanen punts de servei per netejar els vehicles i buidar-ne les aigües brutes

Sant Antoni balla a ritme de swing a Sa Punta des Molí

Torna el festival de swing a Eivissa després de dos anys sense fer-ho a causa de la pandèmia

Menorca acull la fase regional del campionat internacional de robòtica educativa World Robot Olympiad

Els guanyadors han aconseguit l'accés directe a la final nacional de Jaén del mes de setembre