política

El Consell de Mallorca investiga els camins públics per fer-ne un catàleg

Un pic s'aprovi la llei de camins, la catalogació d'aquestes vies serà obligatòria


La futura aprovació de la llei de camins per part del Parlament de les Illes convertirà en condició indispensable la catalogació de tots aquests camins. El departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca començà a fer els primers catàlegs l’any 95 i, des de llavors, un equip multidisciplinar s’encarrega d’investigar.  Hi ha dues maneres de demostrar que un camí és públic: demostrar el seu ús de forma immemorial a través de testimonis orals fets davant notari o demostrar- ho documentalment. Es fa una recerca als arxius municipals, a mapes antics com el del cardenal Despuig i a referències bibliogràfiques.

Després de la recerca arxivística, cartogràfica i bibliogràfica, els tècnics de Medi Ambient es desplacen al camí i fan la seva feina de camp. Allà mesuren el camí i analitzen l’estat de conservació, els materials, etc.

Es calcula que a Mallorca existeixen més de 2.800 camins públics que suposen més de 3.600 quilòmetres. De moment, només el 15% d’aquests camins no s’han pogut documentar.  Un pic que el Consell trasllada la seva proposta als consistoris, s’ha d’aprovar en el ple per tenir força jurídica. Un dels objectius d’aquesta catalogació és evitar futurs conflictes pel dret de pas que ja s’han viscut a determinats camins els darrers anys.

Actualment s’estan enregistrant dades de Llucmajor, Felanitx i Lloseta, i el Consell contesta les al·legacions al catàleg de Bunyola i Pollença. Aquest consistori es troba a l’espera de conèixer la proposta de Medi Ambient sobre 15 camins del municipi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Pacte vol reeditar el govern de coalició la legislatura vinent

La presidenta i els consellers han fet balanç el dia que es compleixen tres anys de les darreres eleccions autonòmiques

Gómez nega que es tanquin llits als hospitals per falta d’infermeres

La consellera de Salut assegura que els mesos d'estiu s'adapten en funció de les necessitats

L’Associació de cotxes de lloguer d’Eivissa: “No som els causants de la saturació a les carreteres”

El Consell d'Eivissa vol atacar l'excés de vehicles de lloguer i autocaravanes a l'estiu

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal: “L’idiota del rei Joan Carles I ens ha robat a carretades”

Ha fet aquestes declaracions durant el debat al Senat sobre la proposició de Llei per suprimir el delicte d'injúries a...