MALLORCA

‘Contra el món’, el “testament postapocalíptic” de Pere Antoni Pons

L'escriptor parteix d'un fet impossible per explicar millor la realitat de la Mallorca contemporània


Què passaria si la serra de Tramuntana desaparegués? A la novel·la ‘Contra el món’ (Editorial Empúries), Pere Antoni Pons parteix d’un fet impossible per explicar millor la realitat de la Mallorca contemporània.

I tot això ho fa a través de quatre personatges molt afectats per la brutal desaparició de la Serra i la seva reconstrucció salvatge: un activista ecologista, un exdirectiu d’una gran empresa hotelera, un artista i una cambrera de pisos. “Una de les coses que tenen és una impotència que els dona una energia desesperada”, explica Pons.

‘Contra el món’ aborda Mallorca i la mallorquinitat des d’un punt de vista trencador. “Si desapareix la serra de Tramuntana i els canvis que s’han viscut aquests darrers 60 anys es multipliquen, s’acceleren, es fan més monstruosos i se sobredimensionen encara més, quan és que Mallorca deixarà de ser Mallorca?

Són 400 pàgines plenes de tabús i traumes explicitats. Feia 10 anys que li rondava aquesta idea, però la veia massa esbojarrada. Fins que va arribar la pandèmia i va veure que acceptàvem i normalitzàvem ràpidament allò impossible.

“La literatura catalana de Mallorca és plena d’elegies de la mallorquinitat etnocultural i de la Mallorca històrica. Jo n’he volgut fer un testament postapocalíptic”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |