X

Córdoba signa els decrets per fer cessar els càrrecs d’Alcaraz

A partir d'ara totes les competències que tenia el líder del PP tornen al president de la institució, que les repartirà entre la resta de consellers de Sa Unió en cas que vulguin acceptar-les

27/02/2024

Córdoba signa els decrets per fer cessar els càrrecs d’Alcaraz

El també diputat Llorenç Córdoba avui al Parlament.

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha signat els preceptius decrets pels quals retira totes les competències al fins ara vicepresident tercer i conseller de Promoció Econòmica i Administració Insular, José Manuel Alcaraz. Segons ha informat el Consell, en la documentació signada pel president es parla d'”els esdeveniments viscuts en aquesta Corporació les últimes setmanes”, en les quals Alcaraz “ha perdut la confiança que aquesta Presidència havia dipositat en ell”. Per tant, procedeix destituir-lo del càrrec de conseller, així com se l’ha destituït de la Junta de Govern i com a vicepresident tercer i portaveu de l’equip de Govern. El president, per contra, li agraeix “el treball i impuls administratiu desenvolupats en tots aquests càrrecs”.

Córdoba ha assenyalat que ha hagut de prendre aquesta decisió per facilitar el funcionament de la institució insular, després de nou mesos d'”una espècie de bloqueig malintencionat” promogut pel ja exvicepresident tercer i amb l’únic objectiu de treballar pel bé de l’illa, segons es justifica. A partir d’ara totes les competències que tenia José Manuel Alcaraz tornen al president de la institució, que les repartirà entre la resta de consellers de Sa Unió, en cas que vulguin acceptar-les. Córdoba va ser expulsat de la coalició Sa Unió i per tant és president de la institució insular no adscrit a cap partit.

El PP de Balears ha criticat la decisió de Córdoba i l’ha instat que recapaciti “pel bé de Formentera”. La secretària general del PP, Sandra Fernández, ha afirmat en un comunicat que censuren “la decisió unilateral del senyor Córdoba de cessar el que és el nostre president del partit a Formentera i que estava realitzant una gran tasca en el Consell de Formentera, com fins fa molt poc reconeixia públicament el mateix Córdoba”.

Fernández ha qüestionat aquesta decisió després d’unes setmanes en les quals, segons ha considerat, s’havia aconseguit tancar la crisi de govern a Formentera per part de Sa Unió després d’anteposar els interessos dels ciutadans de Formentera a qualsevol tipus de desavinença o greuge. Després d’aquesta decisió, des de la direcció regional continuaran en contacte permanent amb les direccions del PP i de Compromís, partits que formen la coalició de Sa Unió, per a estudiar conjuntament els pròxims passos a seguir.

Respecte als compromisos del Govern del PP amb Formentera, aquests romandran intactes ja que van ser adquirits tant a través del programa de govern del PP, com en l’acord d’investidura signat pel qual era en aquest moment representant de Sa Unió en el Parlament, segons ha conclòs el PP.

Notícies relacionades >

27/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris