política

Cort completa la primera renovació de busos de l’EMT sense la meitat dels passatgers

Hila rebat noves queixes de treballadors: "estam complint amb no acomiadar ningú malgrat la baixada d'ingressos"

L'EMT ha presentat els 23 autobusos que faltaven per completar la renovació d'una partida de 100 que funcionen amb gas natural


L’Ajuntament de Palma ha presentat els 23 autobusos urbans que completen la renovació de la flota amb 100 unitats de gas natural que han costat 32 milions d’euros (queden 80 vehicles pendents de renovar). La modernització de la flota de l’EMT es produeix quan per mor de la pandèmia ha baixat a la meitat la quantitat d’usuaris del servei, fet que es tradueix igualment amb una baixada del 60% dels ingressos.

“No venen turistes i els residents fan servir altres mitjans de transport o no necessiten desplaçar-se tant”, assenyala el batle de Palma, José Hila per a qui el nou repte és “recuperar aquests passatgers, a més de mantenir el compromís de què amb l’actual govern no hi haurà cap acomiadament a l’EMT”. La referència d’Hila a què no hi haurà acomiadaments de treballadors de l’EMT per mor de la baixada d’usuaris, serveix d’argument a Cort per rebatre el nou anunci que han fet de mobilització per demà.

Consideren els treballadors, que es concentraran davant les oficines de l’empresa municipal al carrer Anselm Clavé, que s’està obrint una gran quantitat d’expedients sancionadors. Diuen, a més, que es sanciona amb una quantitat desmesurada de dies sense sou i ho atribueixen a repressalies per mor de les mobilitzacions de setembre de l’any passat. A més, reivindiquen que Cort no està complint amb els acords firmats justament amb motiu de les protestes de l’any passat i que encara no ha restaurat les línies suspeses amb motiu de la pandèmia i no negocia amb el comitè el servei de transport a la demanda.

Cort respon que s’han complert 13 dels 15 punts d’acord sotscrits i que encara s’és dins termini per complir els dos que ballen. Afegeix que s’han recuperat línies suspeses i d’altres s’han redefinit comptant, a més, amb l’opinió dels veïnats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol coneix de primera mà la situació del sector agroalimentari

L'agroalimentari és un dels 104 sectors que es repartiran els 855 milions d'euros d'ajudes del fons estatal

Més, sobre el desdoblament Llucmajor-Campos: “Reconeixem que va ser una errada”

La inauguració no ha estat exempta de polèmica, la mateixa que ha acompanyat tot el procés, inclosos els 7 anys...

L’Ajuntament d’Eivissa destinarà a subvencions dos milions d’euros

Aniran a empreses i autònoms afectats per les mesures adoptades contra la Covid.

Armengol defensa la feina de Félix Pablo Pindado

L'executiu considera que no hi ha motius per destituir-lo i assegura que està satisfet de les tasques que fa al capdavant de la direcció general de Fons Europeus.