MALLORCA

Cort compra 59 busos per a l’EMT per 25 milions d’euros

D'aquests vehicles, 48 seran de gas natural, sis elèctrics i cinc d'hidrogen verd


L’Ajuntament de Palma ampliarà la flota de busos de l’EMT amb 59 nous vehicles per 25 milions d’euros. L’objectiu és descongestionar les zones amb més trajectes i permetre més amplitud a l’interior dels busos per facilitar la distància de seguretat.

Dels 59 vehicles, 48 seran de gas natural, 6 elèctrics i 5 d’hidrogen verd.  D’aquestes unitats, 44 seran de 18 metres. La inversió prové del Banc Europeu d’Inversions del finançament de la comunitat i del finançament europeu. El regidor de mobilitat de Palma, Francesc Dalmau, ha explicat l’objectiu d’aquesta nova adquisició, que diu és “donar més respir a les zones on hi ha molt més passatge i, sobretot, donar una garantia de seguretat als usuaris.”

La nova flota 2022-2023 suposarà la renovació del 80% de l’actual i un 25% d’augment de les places oferides. A més, Dalmau afirma que el servei estarà més adaptat a la pandèmia per haver-hi més espai entre el passatge. “Malgrat que els aforaments als busos són al 100% des de fa mesos, hem fet un esforç per no jubilar vehicles de gran capacitat, com els de 18 metres, per procurar més espai a l’interior”, ha destacat.

El regidor de mobilitat ha destacat l’aposta de l’ajuntament per les energies renovables i ha explicat que les cotxeres amb plaques solars de Palma i la planta d’hidrogen de Lloseta serviran per donar suport a la nova flota. També ha assegurat que la flota de 8 metres funcionarà a les àrees menys poblades de la ciutat.

Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, s’espera una reducció del 95% en l’emissió de partícules sòlides, 85% de diòxid de nitrogen, 50% menys de contaminació acústica i un 25% de reducció de CO₂.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |